Δίαυλος, Κώστας Φασσέας

Εκδοτικός Οίκος Δίαυλος, Κώστας Φασσέας

Ο Εκδοτικός Οίκος Δίαυλος βρίσκεται στο εκδοτικό γίγνεσθαι εδώ και δυόμιση περίπου δεκαετίες. Ο Μανώλης Δεληγιαννάκης, Εκδότης, μου ανέθεσε την προώθηση του βιβλίου  ”Τι τρώμε, Ένας επιστήμονας στην κουζίνα μας” του βιολόγου και Καθηγητή στο ΓΠΑ, Κώστα Φασσέα. Δοκιμάστε… μια ιδέα από το βιβλίο: 

  • Πως και γιατί φουσκώνει το ζυμάρι;
  • Γιατί τα μπισκότα είναι τραγανά και το τσουρέκι αφράτο αν και έχουν τα ίδια υλικά;
  • Είναι πράγματι η καφέ ζάχαρη ακατέργαστη και με περισσότερα θρεπτικά συστατικά από την άσπρη;
  • Τι παχαίνει περισσότερο το λάδι ή το φρέσκο βούτυρο ή η μαργαρίνη;
  • Γιατί άλλα ποτά πίνονται παγωμένα και άλλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος;
  • Σε τι διαφέρει η ξανθιά από τη μαύρη μπύρα;
  • Γιατί το κεφαλοτύρι γίνεται σαγανάκι ενώ η γραβιέρα λιώνει και το κασέρι γίνεται σαν λάστιχο;
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον μοιραστείτε το!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn