Συγγραφείς

Βικτόρια Χίσλοπ
Συγγραφέας των βιβλίων ”Το Νησί”, ”Ο Γυρισμός” και ”Το Νήμα” (Εκδόσεις Διόπτρα).

Γνωρίζω τη Βάσω Σωτηρίου από την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου,¨Το Νησί”, στην Ελλάδα, τον Ιούνιο του 2007.
Η Βάσω είχε αναλάβει τις Δημόσιες Σχέσεις και τα ΜΜΕ για όλα μου τα βιβλία στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Από την ημέρα έκδοσης του βιβλίου μου, “Το Νησί”, έπαιξε έναν ζωτικό και αναπόσπαστο ρόλο στην επιτυχία του έργου μου. Και τα τρία βιβλία μου (“Το Νησί”, “Ο Γυρισμός” και “Το Νήμα”) βρέθηκαν στη θέση Νούμερο Ένα στους πίνακες ευπωλύτων της Ελλάδας.Κατά την άποψή μου η Βάσω είναι εξαιρετικά ταλαντούχα κι έχει ένα σπουδαίο χάρισμα στην προώθηση των βιβλίων. Δημιουργεί καταπληκτικές σχέσεις με τους πελάτες της όπως επίσης και με τους δημοσιογράφους. Αυτός ο μαγικός συνδυασμός είναι η καρδιά της επιτυχίας της.
Την περίοδο που δουλεύαμε μαζί, η Βάσω με υποστήριζε 110%, με συνόδευε σε όλα τα τουρ που κάναμε για τα βιβλία ενώ ταυτόχρονα κανόνιζε όλες αυτές τις συνεντεύξεις και τις παρουσιάσεις που είχαμε σε όλη την Ελλάδα. Η ενέργειά της και η δέσμευσή της στη δουλειά είναι απλά μοναδική. Ο ενθουσιασμός της γι’ αυτά που αναλαμβάνει, επηρεάζουν τους πάντες γύρω της.
Έχω δουλέψει με πολλά άτομα Δημοσίων Σχέσεων σε όλο τον κόσμο και μπορώ να πω, ότι κατ’ εμέ, είναι μια ομάδα από μόνη της.

I have known Vasso Sotiriou since the publication of my first novel, “The Island/To Nisi”, in Greece in June 2007.
Vasso has undertaken all the press and public relations for my books in Greece until the present time.  Since the day of the launch of To Nisi, she has played a vital and integral role in the success of my work.  All three of my novels (“To Nisi”, “O Gurismos” and “To Nima”) have reached the Number One position in the Greek bestseller charts.
In my view, Vasso is outstandingly talented and has a great gift for promotion.  She establishes exceptionally good relations with her clients and also with journalists, and  this magic combination is at the heart of her success.
During her time working on my books, Vasso has supported me 110%, accompanying me on book tours and spurring me to undertake interviews and presentations in Greek.  Her energy and commitment to her work is simply unique and her enthusiasm for what she does infects all those around her.
I have worked with PR’s in publishing around the world and, in my view, Vasso Sotiriou is in a league of her own.

VICTORIA HISLOP
MARCH 2012

 


Julia
 Gregson
Συγγραφέας των βιβλίων “Στην καρδιά των Μουσώνων” και “Το λουλούδι της Κριμαίας” (Εκδόσεις Διόπτρα).

Δούλεψα με τη Βάσω Σωτηρίου στην έκδοση δύο μου βιβλίων: “Στην καρδιά των Μουσώνων” και “Το λουλούδι της Κριμαίας”. Η “Καρδιά των Μουσώνων” εκδόθηκε σε 28 διαφορετικές χώρες. H Βάσω ήταν η ποιο αποτελεσματική απ’ όλους τους ανθρώπους των Δημοσίων Σχέσεων που δούλεψα ποτέ μαζί τους. Συνδυάζει ζεστασιά, ενθουσιασμό με υψηλό βαθμό επαγγελματισμού, απαντάει πάντα σε τηλεφωνήματα και e-mail, είναι γεμάτη ιδέες και πολύ δραστήρια. Είμαι πολύ σίγουρη ότι όλα αυτά τα χαρίσματα είχαν μεγάλη σχέση με την επιτυχία του βιβλίου στην Ελλάδα.

Vasso Sotiriou and I worked together on the publicity for my two books: ‘The Water Horse’ and ‘East of the Sun’ .  ’East of the Sun’ was published in 28 different countries and I found Vasso one of the most effective of all the publicists I worked with.  She combines warmth and  enthusiasm with a high degree of professionalism, always returning calls or emails, full of ideas and very proactive.  I am quite sure that these qualities had a great deal to do with the  books success in  Greece.

 

Al Humphreys
Ο ποδηλάτης που έκανε τον γύρω του κόσμου σε τέσσερα χρόνια και
Συγγραφέας του βιβλίου “Ζήσε το όνειρό σου” (Εκδόσεις Διόπτρα).

Η Βάσω έκανε μια εξαιρετική δουλειά βοηθώντας στην παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου μου. Κατάφερε να διοργανώσει ομαλά και αποτελεσματικά όλο το ταξίδι μου στην Αθήνα. Κι όχι μόνο αυτό αλλά το διασκεδάσαμε και πολύ! Εκτός από τις πολλές συνεντεύξεις που έδωσα σε πολλά περιοδικά με μεγάλη αναγνωσιμότητα, η Βάσω οργάνωσε μια φανταστική παρουσίαση του βιβλίου, γεμάτη κόσμο. Για οποιονδήποτε ψάχνει για εξαιρετικές Δημόσιες σχέσεις στην Ελλάδα, τη συστήνω με μεγάλη μου ευχαρίστηση.

 Vasso did a brilliant job helping to launch the first Greek edition of my book. She made the whole trip to Athens run very smoothly and efficiently. And a lot of fun as well! As well as many high-profile interviews Vasso organised a fantastic book launch event which was overflowing with people. I’d be delighted to recommend Vasso to anybody looking for excellent PR in Greece.

Andrew Nicoll
Συγγραφέας των βιβλίων “Ο Καλός Δήμαρχος” και “Οι Θανάσιμες αμαρτίες του Κυρίου Βαλντέζ” (Εκδόσεις Διόπτρα).

Η Βάσω προώθησε το βιβλίο μου «Ο Καλός Δήμαρχος» στην Ελλάδα και ήταν παραπάνω από επιτυχημένη. Εκτός από το ότι δημιούργησε έναν παχυλό φάκελο με αποκόμματα συνεντεύξεών μου σε εφημερίδες και περιοδικά, αξιοποίησε τις επαφές της για να προσελκύσει την προσοχή της Μπήλιως… η οποία έγραψε την κριτική της στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ΚΑΙ με προσκάλεσε στην τηλεοπτική της εκπομπή για μια μακροσκελή συνέντευξη. Η αλήθεια είναι ότι δεν παίζει κανένα ρόλο αν το βιβλίο σου είναι καλό εάν δεν δημιουργηθούν οι ευκαιρίες ώστε οι άνθρωποι να μάθουν γι’ αυτό. Η Βάσω λοιπόν, διασφάλισε ώστε το βιβλίο μου να ακουστεί ευρέως σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι γοητευτική, αποτελεσματική, ταλαντούχα και κοιτάζω με πραγματικό δέος τις ικανότητές της.

Vasso promoted my book “The Good Mayor” in Greece and she was more than successful. As well as producing a thick folder of press cuttings and reviews, she used her industry contacts to attract the attention of Bilio…..  who gave the book a cover endorsement AND invited me on to her TV show Good Taste for a lengthy interview.
The truth is it doesn’t matter how good your book is if nobody gets to hear about it and Vasso made sure my book was widely publicised across Greece and Cyprus.
She is as charming as she is capable and talented and I stand in awe of her abilities.
Andrew Nicoll, author of the Good Mayor and the Mortal Sin of Mr Valdez.

Brenda Reid
Συγγραφέας του βιβλίου “Χωρίς αντίο” (Εκδόσεις Διόπτρα).

VASSO SOTIRIOU
Απλά είναι η καλύτερη!

Σε όλη μου την επαγγελματική ζωή δούλεψα με πολλά άτομα στις Δημόσιες Σχέσεις, όντας μια βραβευμένη παραγωγός δραματικών σειρών στο BBC και συγγραφέας στον Εκδοτικό Οίκο Orion της Αγγλίας και στον Εκδοτικό Οίκο Διόπτρα για την Ελλάδα. Δεν νομίζω να έχω απολαύσει τόσο πολύ μια επαγγελματική σχέση. Η Βάσω με έκανε συνεχώς να αισθάνομαι σπουδαία και να νοιώθω πως ήμουν ο μοναδικός της πελάτης. Το βιβλίο μου εμφανιζόταν για μήνες στα βιβλιοπωλεία σε ολόκληρη την Ελλάδα – χάρη σε σένα Βάσω. Ελπίζω ότι θα εμπλακεί επαγγελματικά (και προσωπικά) σε κάθε σχέδιό μου για το μέλλον.

Δημήτρης Αλεξίου
Συγγραφέας των βιβλίων
“Πικρά κεράσια” και
“Αμαρτωλά θαύματα” (Εκδόσεις Διόπτρα).

Με τη Βάσω Σωτηρίου συνεργάστηκα από την Άνοιξη του 2008 όταν εκδόθηκε το πρώτο μου βιβλίο. Ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων Διόπτρα, έκανε πρώτα εμένα να αισθανθώ σημαντικός ή τουλάχιστον να αισθανθώ ότι με το βιβλίο μου είχα να πω κάτι σημαντικό. Από τη συνεργασία μας επί τέσσερα χρόνια, που εξελίχθηκε σε φιλία γιατί μαζί της δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, κατάλαβα ότι πρόκειται για το σπάνιο αυτό είδος ανθρώπου, που πρώτα και πάνω απ’ όλα, διερευνά και γνωρίζει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, εντοπίζει τα προτερήματα και τα δυνατά του σημεία και επιδιώκει να περάσει – αν όχι επιβάλλει – στους υπόλοιπους την εικόνα εκτίμησης, αγάπης και αφοσίωσης που η ίδια έχει για αυτόν.

Δεν κάνει απλώς δημόσιες σχέσεις. Χτίζει και καλλιεργεί αβίαστα την καλύτερη δυνατή δημόσια εικόνα του αντικειμένου ή του ανθρώπου που έχει αναλάβει, με ανθρώπινους όμως όρους και με πραγματικό και  πηγαίο ενδιαφέρον γι’ αυτόν. Η μόνιμη λαχτάρα της να ικανοποιεί ανάγκες και απαιτήσεις ακόμα και εκτός των άμεσα επαγγελματικών δείχνει γιατί οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεται, ποτέ δεν είναι μόνο ευχαριστημένοι συνεργάτες. Είναι μέρος της ζωής της, είναι φίλοι, είναι θαυμαστές της σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Ένας τέτοιος παραμένω κι εγώ δια βίου.


Γιώτα Γουβέλη
Συγγραφέας των βιβλίων
“Η μουσική του κόσμου”
και “Το Σκίτσο”  (Εκδόσεις Διόπτρα).

Ως πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας το 2010, βίωσα την ανασφάλεια, το άγχος και την αγωνία που συνοδεύουν την έκδοση του πρώτου βιβλίου. Η Βάσω Σωτηρίου, ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Διόπτρα, στάθηκε δίπλα μου φύλακας άγγελος, σύμμαχος και συναγωνιστής σ’ αυτή την προσπάθεια κι εκείνη την περίοδο θα την θυμάμαι πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Οι ικανότητές της, η ζεστασιά της, το γούρι της είναι ζυμωμένα με την επιτυχία της “Μουσικής του Κόσμου”, του πρώτου μου μυθιστορήματος, και την ευχαριστώ από την καρδιά μου.”

Αναστασία Καλλιοντζή
Συγγραφέας των βιβλίων
“Μη μου λες αντίο”,
“Όλα ήταν τόσο μα τόσο υπέροχα”,
“Πες πως ήταν όνειρο Θυμάσαι;”,
“Έσχατοι καιροί”,
“Αγαστή συνεργασία”,
“Χαμένο χτες” από τις Εκδόσεις Λιβάνη και
“Παράνοια” από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Η συνεργασία με τη Βάσω Σωτηρίου είναι ο πλήρης ορισμός της λέξης «απόλαυση». Καλλιτέχνης όσο χρειάζεται για να προωθήσει σωστά ένα καλλιτεχνικό προϊόν όπως είναι το βιβλίο, αλλά συνάμα και τεχνοκράτισσα όσο απαιτείται, ούτως ώστε να βγαίνει όπως λέμε «η δουλειά» με ακρίβεια, συνέπεια, ταχύτητα και πλήρη αποτελεσματικότητα. Οξεία αντίληψη, άψογος επαγγελματισμός, ευστοχία, διακριτικότητα, αμέριστη αγάπη προς το βιβλίο και το δημιουργό του σε συνδυασμό με ένα πλουσιότατο συναισθηματικό κόσμο καθιστούν τη Βάσω Σωτηρίου μια πολύτιμη συνεργάτιδα και είναι μεγάλο το ευτύχημα να δουλεύει κανείς μαζί της. Τη λάτρεψα!

Μαίρη Μανδάλη
Συγγραφέας των βιβλίων
“Αλήθειες κρυμμένες”, “Σημάδια ανεξίτηλα” και
“Λιακάδες και θύελλες” από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Όταν ένας άνθρωπος εκτίθεται με τον τρόπο που το κάνει ένας συγγραφέας, έρχονται στιγμές που το αίσθημα ασφάλειας είναι ζωογόνο όσο και το οξυγόνο που του χαρίζει η συγγραφή.
Η ασφάλεια αυτή εισπράττεται από ένα χαμόγελο χωρίς φιοριτούρες, από τη συνέπεια ανάμεσα στις λέξεις και τις πράξεις, από την ισχυρή διαίσθηση, τη διεισδυτική ματιά και το ειλικρινές ενδιαφέρον, ενός επαγγελματισμού που δεν είναι στείρος, είναι δημιουργικός!
Η ασφάλεια αυτή για μένα είναι η Βάσω Σωτηρίου. Ασφάλεια πολύτιμη, ανεκτίμητη!


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον μοιραστείτε το!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn