Νέα

Ένα νέο συναρπαστικό βιβλίο από τις Εκδόσεις Χρυσαλλίδα

Αναζητώντας τη Νουφ!

της Ζωής Φερράρις.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, είναι το Βιβλίο της Χρονιάς.

 

Όταν η δεκαεξάχρονη Νουφ δηλώνεται αγνοούμενη, η επιφανής οικογένειά της καλεί τον Ναΐρ Ας-Σαρκί, έναν ευσεβή μουσουλμάνο οδηγό της ερήμου, να ηγηθεί της έρευνας. Δέκα μέρες αργότερα, τη στιγμή που ο Ναΐρ είναι έτοιμος να παραδώσει τα όπλα, το πτώμα της ανακαλύπτεται στην έρημο. Όμως, όταν η ιατροδικαστική υπηρεσία αποφαίνεται πως η Νουφ δεν πέθανε από αφυδάτωση, αλλά από πνιγμό, και η οικογένειά της δείχνει ύποπτα αδιάφορη να μάθει την αλήθεια, ο Ναΐρ αναλαμβάνει να εξακριβώσει τι πραγματικά συνέβη.

Σύντομα αντιλαμβάνεται πως, αν θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στο μυστικό κόσμο των γυναικών, θα χρειαστεί να ενώσει τις δυνάμεις του με την Κάτια Χιτζάζι, ερευνήτρια στο γραφείο του ιατροδικαστή, η οποία έχει αρκετή τόλμη ώστε να εμφανίζει το πρόσωπό της και να εργάζεται δημοσίως. Η συνεργασία τους είναι μια πρόκληση για τον Ναΐρ καθώς τον φέρνει αντιμέτωπο με τον πόθο του για τη γυναικεία συντροφιά και τους περιορισμούς που επιβάλλει η πίστη του.

Το βιβλίο, Αναζητώντας τη Νουφ, είναι ένα μυθιστόρημα υψηλών ταχυτήτων και καθ’ όλα επιβλητικό. Μια καθηλωτική, λογοτεχνική ιστορία μυστηρίου, που ανοίγει ένα άνευ προηγουμένου παράθυρο στη Σαουδική Αραβία και τις ζωές των ανδρών και γυναικών της.

«Μια συναρπαστική, συχνά, σπαραξικάρδια ματιά πίσω από τα πέπλα των Μουσουλμάνων γυναικών της Σαουδικής Αραβίας».

USA Today

«Η Φεράρις διεκδικεί τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη, ανοίγοντας ένα παράθυρο στη Σαουδική Αραβία για τους λάτρεις του μυστηρίου, αποκαλύπτοντας τον τρόπο σκέψης και την ψυχή των κατοίκων της»

Los Angeles Times

Η Ζωή Φερράρις σπούδασε Καλές Τέχνες στις Η.Π.Α. Μετοίκησε στη Σαουδική Αραβία μετά την πρώτη επίθεση στον Περσικό Κόλπο για να ζήσει εκεί με τον τότε σύζυγό της και τη μεγάλη του οικογένεια από Σαουδάραβες, Παλαιστίνιους και Βεδουίνους, οι οποίοι για πρώτη φορά υποδέχονταν Αμερικανό πολίτη στη ζωή τους.  Με μεταπτυχιακό στις Καλές Τέχνες από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, ζει πλέον στο Σαν Φρανσίσκο. Κυκλοφορεί ήδη το δεύτερό της βιβλίο, με τον τίτλο, Η πόλη των Πέπλων.

Σημείωμα του εκδότη Σπύρου Μπόγδανου για την επιλογή του βιβλίου στην Ελλάδα.

“Πάνε σχεδόν δυο χρόνια από τη μέρα που, εγκλωβισμένος τις πρώτες πρωινές ώρες σε ένα αεροδρόμιο της Ανατολής, έψαχνα κάτι να διαβάσω για να κυλήσουν πιο εύκολα οι ώρες της αναμονής. Ανάμεσα σε καμιά δεκαριά βιβλία του Νταν Μπράουν και του Κλάιβ Κάσλερ βρήκα κάτι που έμοιαζε τελείως διαφορετικό. Ο τίτλος του; «Finding Nouf». «Για να το δοκιμάσουμε» είπα. Κόντεψα να χάσω την πτήση μου. 500 σχεδόν σελίδες είχαν διαβαστεί απνευστί. Όταν έκλεισα το βιβλίο, αναφώνησα: «γιατί δεν έχει εκδοθεί κάτι τέτοιο στα Ελληνικά;»

Λίγους μήνες μετά φέραμε στον κόσμο τις «Εκδόσεις Χρυσαλλίδα». Για μια μόνο κατηγορία βιβλίου δεν χρειάστηκε να ψάξω να βρω κάτι καλό να εκδώσω. Το είχα βρει ήδη. Το «Αναζητώντας τη Νουφ» αποτέλεσε το πρώτο μας crime μυθιστόρημα.

Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, έχουμε συνδυάσει τα καλά αστυνομικά και μυστηρίου βιβλία με τη Σκανδιναβία. Χιόνι και πάλι χιόνι, κλειστοί άνθρωποι, μουντά τοπία, ασφυξία, νοσηρότητα, κρύο. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είχα βαρεθεί να διαβάζω για κάποιον «Επιθεωρητή Λάγκστρομ» με προβλήματα αλκοολισμού.

Στο «Αναζητώντας τη Νουφ» αντί για γκρίζα τοπία έχουμε ήλιο, αντί για λιγομίλητους και βλοσυρούς ξανθούς έχουμε φωνακλάδες και γελαστούς μελαψούς, αντί για κλειστοφοβικούς και νοσηρούς χώρους έχουμε την απέραντη ανοιχτωσιά της καθαρής ερήμου. Αντί για κρύο έχουμε ζέστη, πολλή ζέστη. Είχα την τύχη να ζήσω για αρκετά χρόνια στην Ανατολή, στις παρυφές της ερήμου. Αγάπησα και αυτήν και τους ανθρώπους της. Χάρη στο βιβλίο αυτό ξαναήρθαν κοντά μου.

Τι άλλο όμως είναι αυτό το βιβλίο πέρα από ένα crime μυθιστόρημα με δουλεμένη πλοκή και στιβαρή υπόθεση; Είναι ένας οδηγός για τον κόσμο της Εγγύς Ανατολής που σαν κι αυτόν δεν θα βρείτε σε κανένα ταξιδιωτικό γραφείο.  Ένα εγχειρίδιο για τη θέση της γυναίκας στον  Αραβικό Κόσμο, για τις σχέσεις των δυο φύλων και την επιρροή του Ισλάμ. Ένα εξωτικό ανάγνωσμα για τις νύχτες της μακρινής Τζέντα, για την καυτή, μυστηριώδη έρημο και για τις ζεστές θάλασσες του Νότου με τα τυρκουάζ νερά. Μα πάνω από όλα είναι ένα απολαυστικό ανάγνωσμα που θα σας συντροφέψει ευχάριστα και, ίσως, σας διδάξει και κάτι”.

Και παρακάτω δείτε τι έκανε το γραφείο μας από πλευράς δημοσιευμάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *