Νέα

Επιστολή της Φωτεινής Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων

«Μη, μη  με εγκαταλείπετε …

Μη με αφήνετε μόνη»

Τόσο ως γυναίκα, όσο και από τη θέση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, δε θα μπορούσα παρά να είμαι συνοδοιπόρος στο κάλεσμα μιας γυναικείας φωνής, που διεκδικεί την αξιοπρέπεια και την ισότιμη θέση της σε κάθε έκφανση του βίου της.

Το  «RED – X», κείμενο γροθιά στο στομάχι, βρίθει από σεξιστικές αναφορές, αναδεικνύοντας την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση του φαινομένου της κακοποίησης των γυναικών.

Η Πολύνα Γκιωνάκη χαρτογραφεί ένα πολυσήμαντο πορτρέτο της γυναικείας μορφής ως το ασθενές και θύμα κακοποίησης φύλο, που περιδιαβαίνει από την υποταγή στο φόβο, την ταπείνωση, την παραίτηση και την απόγνωση, την απειλή τερματισμού του βίου της και την εγκατάλειψη έως την εκδίκηση ή την φωνή απελπισίας.

Το «RED – X» αποτελεί την κραυγή κάθε Αλεξάνδρας, που, έχοντας υποστεί έμφυλη βία, σπάει τα δεσμά της σιωπής, παύοντας έτσι να συναινεί στη διαιώνιση της βίας κατά των γυναικών.

Διεκδικεί το σεβασμό που της αναλογεί και εκφράζει την ανάγκη της να αποδράσει από τη ζωή στο θηριοτροφείο και να ενταχθεί στο δρόμο της ισότητας και της ελευθερίας.

 Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, για ακόμη μια φορά τάσσεται υπέρ της Τέχνης, που προάγει έργα αρωγούς στον τερματισμό των πατριαρχικών στερεοτυπικών αντιλήψεων και τη θέ(α)ση της γυναίκας  ως κτήμα του άντρα.

Εξάλλου, η αναγωγή των βιωμάτων στην Τέχνη ενισχύει τον αγώνα για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και την εδραίωσης της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς.

 Με την ευχή η Αλεξάνδρα να είναι η τελευταία αντι – ηρωίδα, θύμα κακοποίησης, που ασφυκτιά και κάνει έκκληση για ΑΕΡΑ.

 Είθε το «RED – X» να σημάνει ένα κοινωνικό μήνυμα που θα ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη,  συμβάλλοντας καταλυτικά σε ο, τι διαταράσσει την ισότητα στην κοινωνία μας.

Καλοτάξιδο και καλή επιτυχία

Φωτεινή Κούβελα

 Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *