Μουσική, Οι συνεργασίες μας

Σόνια Θεοδωρίδου – Θεόδωρος Ορφανίδης

ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου www.soniatheodoridou.com γεννήθηκε στη Βέροια.

Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο «Μανώλης Καλομοίρης» απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση καθώς επίσης και με βραβείο «Άριστης και Διακεκριμένης Εκτέλεσης».

Της χορηγήθηκε η υποτροφία «Μαρία Κάλλας» η οποία της έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει περαιτέρω σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και αργότερα στο Λονδίνο με την Vera Rozza. Μεταξύ άλλων, έχει ειδικευθεί στο ρεπερτόριο των Γερμανικών Τραγουδιών (Lieder) με την Elisabeth Schwarzkopf.

Η Σόνια Θεοδωρίδου έχει εμφανισθεί στα πιο σημαντικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης, όπως η Όπερα της Φρανκφούρτης, Κρατική Όπερα του Βερολίνου, Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, Κρατική Όπερα του Αμβούργου, Εθνικό Θέατρο του Μονάχου και της Στουτγκάρδης, Théâtre Royal de la Monnaie (Βρυξέλλες), Théâtre Chatelet του Παρισιού, Teatro Communale της Φιρέντζε, Teatro La Fenice της Βενετίας, Theatre της Βασιλείας, Όπερα της Λυόν και του Μονπελιέ, Φεστιβάλ Schwetzingen, Maifestspiele του Βισμπάντεν, Opera House της Βουδαπέστης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαίο Θέατρο Δελφών κ.α., σε πόλεις όπως Άμστερνταμ, Ρόττερνταμ, Βερολίνο, Κολωνία, Νέα Υόρκη, Salt Lake City, Ζάλτσμπουργκ, Βιέννη κ.α.

Tην περίοδο 2011 με 2012 εμφανίζεται στο Κρατικό Θέατρο της Κολωνίας στο έργο της βραβευμένης με Νόμπελ Elfriede Jelinek – Demokratie in Abendstunden, έχοντας αποσπάσει διθυράμβους για την ερμηνεία της τόσο απο τους κριτικούς όσο και από το κοινό.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης www.theodoreorfanidis.comγεννήθηκε στο Herisau της Ελβετίας. Παρακολούθησε μαθήματα αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, κλασικού τραγουδιού και πιάνου. Ανέλαβε τη θέση του βοηθού μαέστρου στη χορωδία και ορχήστρα του Αγίου Χρυσοστόμου, υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη. Παράλληλα δίδαξε θεωρητικά σε ωδεία. Το 2005 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα, πηγαίνοντας στην Ολλανδία, όπου συνεργάστηκε με μουσικά σύνολα ως προσκεκλημένος μαέστρος.

Ο Θεόδωρος Ορφανίδης έχει μαθητεύσει και συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους, όπως οι: Rene Gulikers, George Hadjinikos, Ulrich Rademacher, Ingo Lenke και Θόδωρο Αντωνίου.

Ως μαέστρος έχει προσκληθεί από αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες. Έχει διευθύνει ορχήστρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ισπανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ιταλία και Πολωνία.

Το καλοκαίρι του 2010 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του, τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου την Orchestra Mobile www.orchestramobile.com, ενώ ένα χρόνο αργότερα την Ηuman Voice, τη δική τους δισκογραφική εταιρία.

Έχει κυκλοφορήσει δύο CD – Αθανάσιος Σίμογλου “Cavafy – Shades of Love…” (The Human Voice, 2011), Αθανάσιος Σίμογλου “Cavafy II – Return” (The Human Voice , 2012).