Νέα, Σεμινάρια

10o Ευρωπαϊκό Συνέδριο

Της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συνθετικής Ψυχοθεραπείας | 8 & 9/10 online

Η Ελληνική Εταιρεία Συνθετικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (ΕΕΣΨ) διοργανώνει το 10ο συνέδριό της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συνθετικής Ψυχοθεραπείας  με θέμα «Δημιουργικότητα και Κοινωνική Ευθύνη».  Το συνέδριο  απευθύνεται σε επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και φοιτητές από όλους τους κλάδους της ψυχικής υγείας, τους οποίους προσκαλεί σε ανοιχτό διάλογο μεταξύ διαφορετικών ψυχοθεραπευτικών παραδόσεων και προσεγγίσεων, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνελ, βιωματικά εργαστήρια, μεμονωμένες ανακοινώσεις και ομιλίες.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, το συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά, χωρίς ωστόσο να χάσει τον διαδραστικό του χαρακτήρα.

SAVE THE DATE

10o Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συνθετικής Ψυχοθεραπείας

8 και 9 Οκτωβρίου, διαδικτυακά μέσω του eaipathens.eu

Επίκαιρη θεματική

Ο πυρήνας των δράσεων του συνεδρίου εστιάζει στη δημιουργικότητα και τους τρόπους με τους οποίους αυτή ενσωματώνεται στη συνθετική ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Έμφαση δίνεται, δε, στους επαγγελματίες θεραπευτές και στην ανάγκη για αυτοφροντίδα, καθώς πολύ συχνά οδηγούνται σε εξουθένωση (burn out). e).

Από το επίκεντρο των ομιλιών δεν θα μπορούσε να λείπει και το κοινωνικό, πολιτικό, περιβαλλοντικό, αλλά και οικονομικό πλαίσιο. Άλλωστε, τα παραπάνω είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη σχέση πελάτη-θεραπευτή, ενώ μπορούν να ενσωματωθούν στη θεωρία και την πράξη.

Ο Δρ Πάνος Ασημάκης, Επικεφαλής EAIP 2021, υπεύθυνος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής σημειώνει: «Σας προσκαλούμε σ’ ένα συνέδριο ανοιχτό στον διάλογο μεταξύ διαφορετικών προσεγγίσεων: από την τέχνη έως τα όνειρα, από τη φιλοσοφία έως την ποιοτική έρευνα, έως τις σχεσιακές προσεγγίσεις και πώς επηρεάζουν τις αποφάσεις μας ως θεραπευτών. Ο covid-19 έχει μπλοκάρει τον κόσμο των συνεδρίων αλλά και τη ζωή όλων μας, ωστόσο πιστεύουμε πως το να συναντηθούμε μέσω διαδικτύου είναι η πιο ασφαλής λύση και μια ευκαιρία να δοθεί βήμα σε περισσότερα άτομα, φοιτητές και επαγγελματίες να συμμετάσχουν με προτάσεις, παρουσιάσεις, βιωματικά εργαστήρια και έναν ουσιαστικό διάλογο».

Χρήσιμες πληροφορίες

10ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συνθετικής Ψυχοθεραπείας

 

Διοργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Συνθετικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας-Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Υπό την αιγίδα:  Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας, Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος, Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων

Πότε: Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Οκτωβρίου
Πού: Διαδικτυακά
Εγγραφές έως 5/10 στο https://eaipathens.eu/registration-gr/
Κόστος συμμετοχής: 75 € (επαγγελματίες) και 50 € (φοιτητές/ άνεργοι)
Δείτε αναλυτικά τους εισηγητές και το πρόγραμμα στην επίσημη σελίδα της ΕΕΣΨ: eaipathens.eu