Δημόσιες σχέσεις ενός προσώπου, Οι συνεργασίες μας

Ελπίδα Σταθάτου

Γεννιούνται ευκαιρίες μέσα στην κρίση; Μπορούν ταλαντούχοι άνθρωποι να κυνηγήσουν το όνειρό τους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό; Η περίπτωση της Ελπίδας Σταθάτου αποδεικνύει περίτρανα ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Κυνηγώντας τ’ όνειρο
Ορισμός του ανήσυχου πνεύματος, η Ελπίδα με καταγωγή από την Κεφαλονιά, μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε ψυχολογία, ενώ παράλληλα έκανε σπουδές στο χορό. Η μεγάλη της αγάπη, ωστόσο, ήταν και παραμένει άλλη: το θέατρο. Γι’ αυτό και μετακόμισε στο Λονδίνο συνεχίζοντας τις σπουδές της, αυτή τη φορά εστιάζοντας στην υποκριτική.
Λίγο αργότερα, ήρθε το πρώτο της πτυχίο από το Regent’s College (Diploma in Acting), ενώ ακολούθησε το Postgraduate Diploma in Acting στο The Bridge Theatre Company. Πλέον, η ίδια είναι ενεργό μέλος του Actors Centre, ενώ έχει σταθερή συνεργασία με την ομάδα του Anthony Meindl στο Λονδίνο (AMAW).

Από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο
Η σκληρή δουλειά και το ταλέντο της την έφεραν τον περασμένο Φεβρουάριο σ’ ένα από τα πιο γνωστά πειραματικά θέατρα του Λονδίνου. Συγκεκριμένα στο Etcetera στο Camden, να ερμηνεύει επί σκηνής τον Στεγόσαυρο (Stegosaurus), τον μονόλογο για τις διατροφικές διαταραχές της Έρσης Νιαώτη. Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης ανέλαβε ο Joe Hufton, ένας από τους πλέον ανερχόμενους σκηνοθέτες στο Λονδίνο, ο οποίος μάλιστα υπήρξε υποψήφιος για Olivier Award (για την παράσταση Alice’s Adventures Underground).
Το έργο αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς για την αμεσότητα και τον άκρατο συναισθηματισμό του, με αποτέλεσμα περισσότερες από τις μισές παραστάσεις να είναι sold out. Χαρακτηριστική η κριτική του έγκριτου Stage, σύμφωνα με την οποία το έργο είναι ένας πολύ έντονος και δηκτικός μονόλογος με εμφατική υποκριτική από την Ελπίδα Σταθάτου. 
Το πιο μοντέρνο Reviews Hub με την σειρά του αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη και αποτελεσματική απόδοση του πόνου και των αυταπατών ενός ατόμου με διατροφικές διαταραχές από την Ελπίδα.
Και το ταξίδι του Στεγόσαυρου δεν σταματά εδώ, αφού η παράσταση θα παιχτεί τον Αύγουστο στο φημισμένο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου.

posterplain

Σημαντικοί σταθμοί και νέα σχέδια
Η πορεία της Ελπίδας Σταθάτου είναι ανοδική και κάθε βήμα της σταθερό. Η ίδια πλέον μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα σε Αθήνα και Λονδίνο, αναζητώντας συνεργασίες που θα την κερδίσουν και θα την εξελίξουν. Μερικές από τις δουλειές της τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο περιλαμβάνουν το φιλμ 1603, σε σκηνοθεσία Paul J. Lane, ταινίες μικρούς μήκους, ανάμεσά τους: Think of something blue σε σκηνοθεσία Jerry De Mars, Dark Ties σε σκηνοθεσία Charlotte Kilduff, ενώ θεατρικά είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση Love of the Nightingale σε σκηνοθεσία Mark Street.
Τα σχέδιά της, εξίσου πλούσια, καθώς αυτή την περίοδο εκτός από το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου που θα εμφανιστεί με τον Στεγόσαυρο, δουλεύει το σενάριο για μια νέα ταινία που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη το επόμενο διάστημα αλλά για τη νέα της θεατρική παράσταση στο Λονδίνο.

IMG 6250-2