Δημόσιες σχέσεις ενός προσώπου, Οι συνεργασίες μας

Δήμος Αβδελιώδης

Τον Μάρτιο, το κοινό της Γερμανίας υποδέχθηκε στο Filmmuseum του Ντίσελντορφ τον Δήμο Αβδελιώδη, ο οποίος παρουσίασε δύο έργα του: Τη θεατρική παράσταση «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου με την Βερόνικα Αργέντζη και την κινηματογραφική ταινία «Η Εαρινή Σύναξη των Αγροφυλάκων». Στις συζητήσεις που ακολούθησαν, ο κόσμος έμεινε μέχρι αργά για ν’ ακούσει και να μάθει, ενώ η Deutsche Welle έκανε εκτενές σχετικό ρεπορτάζ το οποίο μπορείτε να δείτε και ΕΔΩ
Αυτό τον Μάιο στην Αθήνα θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να «εισβάλουμε» στον ανεπιτήδευτο κόσμο του Δήμου Αβδελιώδη. Να θυμηθούμε κάποιες από τις καθοριστικές στιγμές της πορείας του, να γνωρίσουμε άλλες, να συζητήσουμε μαζί του, να μας μεταλαμπαδεύσει κομμάτι των γνώσεων του. 
Το αφιέρωμα στη δουλειά του επιδραστικού δημιουργού του θεάτρου και του κινηματογράφου θα φιλοξενηθεί για έναν μήνα- από 2 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου- στο Μπάγκειον, στο ιστορικό ξενοδοχείο της Ομόνοιας.

Θα χωρίζεται, δε, σε τρεις θεματικές ενότητες.
– Θεατρική παράσταση «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου: Η Βερόνικα Αργέντζη, μετά την θριαμβευτική αποδοχή του κοινού στην Γερμανία, έρχεται στο Μπάγκειον, ερμηνεύοντας την «Ελένη». Η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου δεν είναι ακριβώς η μυθική Ωραία Ελένη της Τροίας. Είναι το γερασμένο της είδωλο, που μιλάει για ένα παρελθόν μιας ματαιωμένης ευτυχίας, που έχει υποκατασταθεί με απατηλές οπτασίες και φαντάσματα. Μιλά για μας τους ίδιους και για τον ίδιο της τον εαυτό. Αναμοχλεύει τον έρωτα, τα πάθη, τα γηρατειά, γεφυρώνοντας τον αρχαϊκό μύθο με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Η «Ελένη», με τη σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, σαν σύμβολο αυτογνωσίας, επανακτά τη θεϊκή ταυτότητά της και ξαναγίνεται το διαχρονικό ίνδαλμα της: Ομορφιάς και ανθρώπινης Ευτυχίας.

– Σεμινάριο Δήμου Αβδελιώδη: O βραβευμένος δημιουργός έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή μέθοδο, η οποία αλλάζει ριζικά τη σχέση μας με τα κορυφαία κείμενα της ελληνικής γραμματείας. Σύμφωνα μ’ αυτή, η γλώσσα δεν αποτελεί εμπόδιο. Αντίθετα, μέσω της εκφοράς του λόγου, η παρακολούθηση κάθε παράστασης γίνεται προσωπικό βίωμα για τον κάθε θεατή, ανεξαρτήτως ηλικίας και παιδείας. Το σεμινάριο που θα πραγματοποιήσει με τίτλο «Ο έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος» βασίζεται στην παραπάνω τεχνογνωσία.

– Βιντεοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις: Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει προβολές μερικών εκ των πιο χαρακτηριστικών παραστάσεων με τη σφραγίδα του Δήμου Αβδελιώδη, καθώς και να συνομιλήσει με τους συντελεστές τους.

Χρήσιμες πληροφορίες
Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Αβδελιώδη 
Πού: Μπάγκειον, Πλ. Ομονοίας 18
Πότε: Από 2 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου.
Είσοδος:
Παράσταση «Ελένη»: 10 €, 7 € (μειωμένο). Για γκρουπ των 10 ατόμων έκπτωση 20%
Σεμινάριο: 60 € (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και ένα εισιτήριο για την θεατρική παράσταση «Ελένη»
Βιντεοσκοπημένες προβολές: 3 €
Η προπώληση ανοίγει στις 8 Απριλίου. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας στο: www.ticketservices.gr