Μουσική, Οι συνεργασίες μας

Άννα Μορφίδου

Λίγα λόγια για την Άννα Μορφίδου
Η υψίφωνος Άννα Μορφίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε πολύ μικρή ηλικία άρχισε μαθήματα πιάνου, ενώ στα 15 της διακρίθηκε με το Α’ βραβείο του Πανελληνίου Διαγωνισμού Κλασικού Τραγουδιού της Χ.Ο.Ν.(Χορωδία Ορχήστρα Νέων). Σπούδασε μονωδία, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο The College of Southeastern Europe και στο Ελληνικό Ωδείο καθώς και υποκριτική στη Μελοδραματική Σχολή του Athenaeum, ενώ παρακολούθησε σειρά masterclasses με τον Κώστα Πασχάλη και άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες..
Κατά τη διαμονή της στο Μιλάνο, συνεργάστηκε με τον Al. Ferrari μαέστρο της καμεράτας της Σκάλας του Μιλάνου και το 2006 εμφανίστηκε μαζί του στο “Gadogan Hall” του Λονδίνου με την “Royal Philarmonic Orchestra”.
Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ αλλά και πρώτες εκτελέσεις έργων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών σε φεστιβάλ, πολιτιστικά κέντρα και σημαντικούς συναυλιακούς χώρους όπως “Gasteig” Μέγαρο Μουσικής του Μονάχου, Παλλάς κ.ά.
Ιδιαίτερη στιγμή στην πορεία της, η ηχογράφηση του cd με τίτλο «Στου Φεγγαριού την Άλλη Όψη» (Ιούνιος 2011), όπου η ίδια ερμήνευσε 12 κομμάτια του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Κι εδώ μπορείτε να δείτε το κονσέρτο που θα πάρει μέρος η σοπράνοενόψη του Πάσχα. Ερμηνεύει το μπαρόκ αριστούργημα του Περγκολέζι, “Stabat Mater”

Η δημιουργία δεν σταματά. Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τη μουσική η σοπράνο Άννα Μορφίδου θα τραγουδήσει στον Φλοίσβο (21/6)  Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες.