Εκδοτικός Οίκος Δίαυλος, Κώστας Φασσέας
Ο Εκδοτικός Οίκος Δίαυλος βρίσκεται στο εκδοτικό γίγνεσθαι εδώ και δυόμιση περίπου δεκαετίες. Ο Μανώλης Δεληγιαννάκης, Εκδότης, μου ανέθεσε την προώθηση του βιβλίου ”Τι τρώμε, Ένας επιστήμονας στην κουζίνα μας” του βιολόγου και Καθηγητή στο ΓΠΑ, Κώστα Φασσέα. Δοκιμάστε…μια ιδέα από το βιβλίο:
- Πως και γιατί φουσκώνει το ζυμάρι;
- Γιατί τα μπισκότα είναι τραγανά και το τσουρέκι αφράτο αν και έχουν τα ίδια υλικά;
- Είναι πράγματι η καφέ ζάχαρη ακατέργαστη και με περισσότερα θρεπτικά συστατικά από την άσπρη;
- Τι παχαίνει περισσότερο το λάδι ή το φρέσκο βούτυρο ή η μαργαρίνη;
- Γιατί άλλα ποτά πίνονται παγωμένα και άλλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος;
- Σε τι διαφέρει η ξανθιά από τη μαύρη μπύρα;
- Γιατί το κεφαλοτύρι γίνεται σαγανάκι ενώ η γραβιέρα λιώνει και το κασέρι γίνεται σαν λάστιχο;