Οι συνεργασίες μας, Σεμινάρια

Γιώργος Χατζηπαύλου Σεμινάριο επικοινωνίας

Πότε: 14 Μαρτίου, Σάββατο 10.00-14.00  και 15 Μαρτίου, Κυριακή 12.00-16.00

Πού: Ξενοδοχείο Fresh, Σοφοκλέους 26. Μοναστηράκι

Ομιλητής: Γιώργος Χατζηπαύλου

Τιμή: 80 ευρώ

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936 159 835

 

Σας έχει τύχει να
-πρέπει να αναπτύξετε στον εργοδότη σας το πλάνο για το επόμενο έτος;
-να υπερασπιστείτε με σθένος και σιγουριά μία απόφαση ή άποψή σας;
-να μην μπορείτε να «πλησιάσετε» τους συναδέλφους σας, όσο κι αν έχετε προσπαθήσει;
-να περάσετε από συνέντευξη για μια επικείμενη δουλειά;

Αν ναι, πάρτε μέρος στο σεμινάριο επικοινωνίας προκειμένου:
• να ξεκλειδώσετε την έκφρασή σας, 
• να μπορείτε να στέκεστε μπροστά σε κοινό χωρίς να έχετε τρακ, 
• να μπορείτε να παρουσιάσετε μια επαγγελματική πρόταση στη δουλειά σας με άνεση και πειθώ
• αλλά και να έχετε όλο τον “χώρο” που σας ανήκει…

Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που έχουν επαφές, είτε επαγγελματικές είτε προσωπικές και που η επικοινωνία είναι το βασικό εργαλείο για να πετύχουν τους στόχους τους.

Διδάσκει τη λογική (ποια βήματα είναι απαραίτητα κάθε φορά προκειμένου να προβάλουμε καθαρά την ιδέα μας) και τη διαδικασία της επιτυχημένης επικοινωνίας τόσο με πελάτες και συνεργάτες όσο κι εκείνης που αφορά την εσωτερική επικοινωνία της εταιρίας. Χρησιμοποιεί και εκπαιδεύει τους συμμετέχοντες στις τεχνικές δημιουργίας και παρουσίασης κειμένων, όπως σε μια stand up κωμωδία μιας και το χιούμορ αποτελεί την πιο άμεση και επιτυχημένη επικοινωνία.

Το αποτέλεσμα είναι άνεση επικοινωνίας και μεταφορά της ιδέας που έχει κάποιος στο μυαλό του σε έναν ή σε πολλούς άλλους.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 15 μιας και θα ασχοληθεί με τον καθέναν ξεχωριστά. Το σεμινάριο θα είναι πέρα για πέρα διαδραστικό ώστε ο συμμετέχων να μπορεί να βιώσει την αλλαγή!

Βιογραφικό:
Ο Γιώργος Χατζηπαύλου δούλεψε για πάρα πολλά χρόνια σε διαφημιστικές εταιρίες ως κειμενογράφος. Κι αφού πήρε τα βραβεία του στις διαφημιστικές και ο “κύκλος” έκλεισε για τον ίδιο, μεταπήδησε στον χώρο του stand up comedy.

Από το 2001 ξεκίνησε τις ατομικές του παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία. Κάθε φορά που εμφανίζεται, ο κόσμος συρρέει να τον δει. Αυτή τη στιγμή, παίζει κάθε Σάββατο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και κάθε Σάββατο οι παραστάσεις του είναι sold out.

Η ανάγκη του κόσμου να καταφέρει μια πιο αποτελεσματική επικοινωνία, τον ώθησαν στη δημιουργία σεμιναρίων έκφρασης τα οποία πραγματοποιεί με επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια.

Τι είναι όμως το Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης (ΑΙΕ) και τι το κάνει τόσο ξεχωριστό;
Πρόκειται για ένα σύγχρονο ελληνικό εκπαιδευτήριο, σκοπός του οποίου είναι η παροχή άριστης ποιότητας εκπαίδευση σε ενήλικες, οι οποίοι θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις αλλά και να αυξήσουν στοχευμένα τα επαγγελματικά τους προσόντα.
Τα προγράμματά του είναι προσαρμοσμένα στα ελληνικά δεδομένα και πάντα επικαιροποιημένα σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά πορίσματα και τις ανάγκες της αγοράς, ενώ οι εκπαιδευτές του έχουν υψηλά ακαδημαϊκά, εκπαιδευτικά και επικοινωνιακά προσόντα. Με την ολοκλήρωση του κάθε προγράμματος, ο σπουδαστής έχει αποκτήσει το θεωρητικό υπόβαθρο αλλά και τις απαραίτητες δεξιότητες – πρακτικές γνώσεις για να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί άμεσα σε οποιδήποτε σύγχρονο και απαιτητικό περιβάλλον εργασίας.
Γιατί, όμως, είναι σημαντικό να μην μένει κανείς στάσιμος – ανεξάρτητα από την ηλικία του και να επενδύει χρόνο και χρήματα στην εκπαίδευσή του; Γιατί η εκπαίδευση είναι η ασφαλέστερη επένδυση, ειδικά στη συγκυρία της τρέχουσας οικονομικής κρίσης. Επικαιροποιεί τις αρχικές ακαδημαϊκές γνώσεις, ενισχύει τις δεξιότητες και ενδυναμώνει την προσωπικότητα των επιμορφούμενων.

Η εκπαίδευση στο ΑΙΕ

Στο ΑΙΕ έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σεμινάρια που καλύπτουν πολλά γνωστικά πεδία, καθώς και ημερίδες. Χρήσιμες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ
Αν, ωστόσο, επιδιώκετε να εξειδικευτείτε πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, αποκτώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία, τότε μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα Προγράμματα Εξειδίκευσης. Διαρκούν από 12 έως και 18 μήνες, υλοποιούνται στην Αθήνα, την Κρήτη αλλά και μέσω e-learning και η επιτυχής παρακολούθησή τους οδηγεί σε πιστοποιητικό επιμόρφωσης, αναγνωρισμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ, εποπτευόμενο οργανισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Δύο από τα πιο ελπιδοφόρα, αναλογικά με τις ανάγκες της εποχής, είναι αυτό της Ειδικής Αγωγής αλλά και το πρόγραμμα εξειδίκευσης στις Μαθησιακές Δυσκολίες.

Το κάθε πρόγραμμα συνοπτικά

Ειδική Αγωγή: Σήμερα, η Ειδική Αγωγή, διεθνώς, έχει απομακρυνθεί από τις προνοιακές- ιατροκεντρικές αντιλήψεις του παρελθόντος. Τα ερευνητικά δεδομένα της τελευταίας εικοσαετίας τεκμηριώνουν τις μαθησιακές ικανότητες των μαθητών με Ειδικές ανάγκες και τις δυνατότητες εκπαιδευτικής, επαγγελματικής και κοινωνικής τους ένταξης. Αρκεί, βέβαια, να δεχθούν την κατάλληλη εκπαίδευση. Το πρόγραμμα εξειδίκευσης του ΑΙΕ ολοκληρώνεται σε 1 έτος, στη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θ’ αποκτήσουν θεωρητικό αλλά και πρακτικό υπόβαθρο, μέσα από την επικαιροποιημένη γνώση που θα τους προσφέρουν οι πολύ έμπειροι και άρτια καταρτισμένοι εκπαιδευτές. Πρώτη συνάντηση: 20 Οκτωβρίου 2018. Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ.

Μαθησιακές Δυσκολίες:
Αποτελούν μια σχετικά ετερογενή ομάδα δυσκολιών, οι οποίες σχετίζονται αλλά και επηρεάζουν-κυρίως-τη σχολική επίδοση. Το πρόγραμμα, διάρκειας 1 έτους, εστιάζει στη δυσλεξία. Θα μελετηθούν όλες οι σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις αλλά και θ’ αναπτυχθούν τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα αντιμετώπισης. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για τις 20 Οκτωβρίου. Αναλυτικά το πλάνο σπουδών μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Το ΑΙΕ σε αριθμούς

18 χρόνια λειτουργίας και επαγγελματικής ενασχόλησης αποκλειστικά με τη δια βίου μάθηση και επιμόρφωση ενηλίκων
600 τμ σ’ ένα αυτόνομο κτήριο με πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες, βιβλιοθήκη, βιβλιοπωλείο και ανοικτούς χώρους ξεκούρασης, που φιλοξενούν τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις στην Αθήνα
3 διαδικτυακές εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για την e-learning εκπαίδευση και προσφέρουν 2.128 διαφορετικά μαθήματα οργανωμένα σε 3 διαφορετικούς τύπους προγραμμάτων: 10 μακροχρόνια (12-18 μήνες), 14 ταχύρυθμα (4-8 μήνες) και 102 σεμινάρια (2-4 μήνες).
36 κύκλοι επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων, με περισσότερα από 1.400σεμινάρια έχουν υλοποιηθεί σ’ όλη την Ελλάδα
14.718 ενήλικες, έως και το Δεκέμβριο του 2017, έχουν παρακολουθήσει τα ετήσια προγράμματα επιμόρφωσης (δια ζώσης και e-learning)
69.600 επιμορφούμενοι, έως και το Δεκέμβριο του 2017, έχουν παρακολουθήσει τα δια ζώσης επιμορφωτικά σεμινάρια και τις ημερίδες σε όλη την Ελλάδα.

bannertel

Σημείωμα της Βασιλικής Μιχαλοπούλου, Γενική Διευθύντρια ΑΙΕ

Δεν ξέρω πότε γεννήθηκε το ΑΙΕ στο μυαλό μου, σίγουρα όμως με συντροφεύει όσα χρόνια με θυμάμαι. Όλα αυτά τα χρόνια τα έζησα μέσα σε σχολεία, σχολές, κολλέγια, πανεπιστήμια. Ασυναίσθητα στην αρχή, από επιλογή στη συνέχεια, με έβλεπα να «μαθαίνω» και να εξελίσσομαι, με δραστηριότητες, παιχνίδια, εκδρομές, ταινίες, επισκέψεις σε μουσεία και βιβλιοπωλεία και να «ξεμαθαίνω» στο σχολείο και στο Πανεπιστήμιο, στις παραδοσιακές δηλαδή δομές της εκπαίδευσης. _
Έτσι το AIE ήταν η δική μου απάντηση στην αφιλόξενη εκπαιδευτική πραγματικότητα. Ήταν η απάντηση στην ερώτηση: «γιατί δεν μπορεί η μάθηση να είναι δημιουργική και να συμβαδίζει με τη ζωή και τη σταδιοδρομία των ανθρώπων»; Αγαπώ την μάθηση και την εργασία, τις εμπειρίες που ο χρόνος τις κάνει γνώση και τους ανθρώπους με ταλέντο και πάθος. Αυτές τις αξίες προωθώ και στο ΑΙΕ. Εδώ παρέχουμε ποιοτική εκπαίδευση και επιμόρφωση προσαρμοσμένη στις ανάγκες του σύγχρονου ενήλικα. Δημιουργούμε εκπαιδευτικές εμπειρίες που χτίζουν προσωπικότητες και σταδιοδρομίες._

logo20150715