Εκδοτικοί Οίκοι, Οι συνεργασίες μας

Εκδόσεις Ίνδικτος

Οι Εκδόσεις Ίνδικτος www.indiktos.gr κλείνουν 17 χρόνια σημαντικής παρουσίας στον χώρο των εκδόσεων. Από την στιγμή της ίδρυσής της, τον Σεπτέμβριο του 1995, μέχρι σήμερα η εταιρεία ΙΝΔΙΚΤΟΣ Α.Ε.Ε.Β.Ε. αφιερώθηκε πιστά στην έκδοση και εμπορία βιβλίων και περιοδικών εκδόσεων καθώς και στην παραγωγή και εκτύπωση διαφόρων εντύπων.

Θεμελιώδης επιδίωξη της εταιρείας είναι η ποιοτική αναβάθμιση του βιβλίου, μέσα από μια νέα εκδοτική-τυπογραφική πρόταση που θα οδηγούσε τον αναγνώστη στην αντίληψη ότι το βιβλίο και το έντυπο γενικότερα, πέρα από τις πληροφορίες ή τις γνώσεις που παρέχει, μπορεί να αποτελέσει και αντικείμενο αισθητικής απόλαυσης.

Με γνώμονα τα παραπάνω δημιουργήθηκε ένα εξειδικευμένο επιτελείο συνεργατών, οι οποίοι έχουν κατανοήσει τις απαιτήσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος και κατέχουν τους τρόπους -ο καθένας στο αντικείμενό του- για την επίτευξή του. Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή της κατάλληλης κάθε φορά πρώτης ύλης: χαρτί, γραμματοσειρές, τεχνολογικά εργαλεία.

Αυτή τη στιγμή, η Ίνδικτος κυκλοφορεί το Έγκλημα και Τιμωρίασε μετάφραση της Ελένης Μπακοπούλου, σε έναν τόμο 950 σελίδων με χαρτί Βίβλου 45 γραμμαρίων, σε μορφή καινοτόμο για τα ελληνικά εκδοτικά πράγματα. Έκδοση που συνοδεύεται, όπως και οι προηγούμενες, από φωτογραφίες προερχόμενες από το διασωθέν αρχείο του Ντοστογιέφσκι!

Πρόκειται για μια εκδοτική προσπάθεια που αξίζει τον κόπο να φτάσει σε όλα τα σπίτια.