Κεραμική, Οι συνεργασίες μας

Κική Γεροντάκη

Η Κυριακή Γεροντάκη είναι κεραμίστρια με έδρα το Λονδίνο, για 20 και πλέον χρόνια. Πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο του Middlesex ενώ παράλληλα σπούδασε και Ιστορία της Τέχνης.Δούλεψε με καταξιωμένους καλλιτέχνες της κεραμικής τόσο στην Αγγλία όσο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Η δουλειά της εκπροσωπήθηκε από πολλές βρετανικές γκαλερί, συμπεριλαμβανομένων των Sarah’s Myerscough Gallery Bond Street, The New Ashgate Gallery Surrey, Llantarnam Grange Art Centre Wales. Συμμετείχε σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη και την Αμερική, λαμβάνοντας μέρος πέντε φορές σε μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις, το Ceramic Art London. Επιπλέον, τα έργα της εκτέθηκαν σε μουσεία του Λονδίνου όπως το Geffrye museum και το Victoria & Albert museum. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στην Αγγλία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Γαλλία, Ιταλία και Ρωσία, σε καλλιτεχνικά περιοδικά και περιοδικά διακόσμησης μαζί με ένα τετρασέλιδο άρθρο στο Ceramic review. Με τα έργα της καταφέρνει να μεταφέρει τον θεατή, πίσω στην αρχαιότητα. Η έμπνευσή της προέρχεται κυρίως από την αρχαία ελληνική κεραμική όπως επίσης και από τα Βικτωριανά και Αραβικά οικιακά σκεύη.

Μόλις πέρυσι αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα και να ζήσει μόνιμα πια εδώ.

Δεν την φόβισε η οικονομική κρίση γιατί λατρεύει τη χώρα μας και γιατί ξέρει πως το έργο της, εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική κεραμική, θα βρει τον φυσικό του χώρο.

Τα έργα της ενσωματώσουν στοιχεία της γλυπτικής χωρίς να αφαιρεί κάτι από τη λειτουργικότητά τους. Κι όπως λέει η ίδια “Μεγάλη μου επιθυμία είναι να εισάγω τον ίδιο τον χρήστη στον ρόλο του δημιουργού. Να αφήσει ελεύθερη τη φαντασία του και να ενσωματώσει τη συλλογή σε άλλα σερβίτσια που ήδη έχει ή να ανακαλύψει τις εναλλακτικές εφαρμογές τους στο τραπέζι της κουζίνας”.

Βλέποντας τα έργα της από κοντά, θα ενθουσιαστείτε με το πόσο ζωντανά και σύγχρονα είναι, παρόλο που σε μεταφέρουν πίσω στον χρόνο.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την ίδια, περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα της http://www.kikiceramics.com

Την έχουν παρουσιάσει τα μεγαλύτερα περιοδικά διακόσμησης και life style στη Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Αμερική και Αυστραλία! Όπως:

House& Garden UK
You magazine UK
Wallpaper magazine UK
The mail on Sunday UK
Kitchens bedrooms and bathrooms
Inside out (Australian issue)
Ceramic review UK 
Grand designs UK
Elle decoration UK
Elle decor USA
Home& Garden UK
Intramuros magazine, France