Είπαν για μας, Συγγραφείς

Σοφία Δημοπούλου

Συγγραφέας του βιβλίου, Lapis Lazuli, Η πέτρα που λείπει,(Εκδόσεις Ιολκός)

Άλμα θα πει ψυχή (Εκδόσεις Ενάλιος)

Σε σωστή ώρα νυχτώνει (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Η ζωή απέναντι (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Λίγους μήνες μετά την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου « Lapis lazuli, η πέτρα που λείπει», αποφάσισα να αναθέσω στη Βάσω την προώθησή του. Είχα αρκετό καιρό πριν συγκρατήσει το όνομά της όταν την είχα πρωτοδεί σε κάποιο έντυπο και για κάποιο λόγο, άγνωστο τότε για μένα, κάτι μέσα μου έλεγε πως θα ήταν ο άνθρωπος που έπρεπε να εμπιστευτώ. Δεν μου την σύστησε κανείς, δεν μου είχε μιλήσει κανένας γι’ αυτήν. Έτσι κι αλλιώς, έως τότε ήμουν εντελώς έξω από το χώρο των εκδόσεων και των δημοσίων σχέσεων γύρω από αυτές. Εμπιστεύτηκα, λοιπόν, απλά το ένστικτό μου.

Και δεν έπεσα έξω. Στη Βάσω δεν βρήκα μόνο την επαγγελματία που ήξερε καλά τη δουλειά της, αλλά και μια φίλη, μια ζεστή καρδιά με την οποία, όπως διαπίστωσα, έχουμε πολλά κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες. Και ήταν σαν να την ήξερα από πάντα.

Η Βάσω έχει έναν επαγγελματισμό υφασμένο με το πάθος της γι’ αυτό που κάνει, έχει μεράκι και φυσική ευγένεια, στοιχεία που ανοίγουν δρόμους, ξέρει να κρατά λεπτές ισορροπίες. Μα πάνω απ’ όλα είναι μια ψυχούλα, που όσο τη γνωρίζεις, τόσο δένεσαι μαζί της.

Αισθάνομαι ευτυχής που συνεργάζομαι μαζί της και στο νέο μου βιβλίο που είναι υπό έκδοση, γιατί μου έχει δώσει την εμπιστοσύνη που μου έλειπε στην προώθηση της δουλειάς μου. Δεν είναι μικρό πράγμα να αισθάνομαι πως υπάρχει πλάι μου ένας άνθρωπος ταλαντούχος να περπατήσουμε μαζί αυτά τα άγνωστα για μένα μονοπάτια. Την ευχαριστώ από βάθους καρδιάς και της εύχομαι πάντα επιτυχίες!