Οι Δημόσιες Σχέσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι ενέργειες που θα γίνουν για να γνωστοποιήσουμε ένα έργο ή έναν άνθρωπο. Πολύ εσφαλμένα έχει διαδοθεί η άποψη πως οι Δημόσιες Σχέσεις δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από ψέματα και πως ένας άνθρωπος που ασχολείται με αυτό δεν είναι και πολύ ειλικρινής. Πιστεύω ότι είναι ακριβώς το αντίθετο. Ο επιτυχημένος επαγγελματίας αναφέρεται μόνο στην αλήθεια. Ποτέ δεν κατάφερα να πω ψέματα για ένα βιβλίο, συγγραφέα ή καλλιτέχνη για παράδειγμα, γιατί πρώτον θεωρώ ότι θα κορόιδευα τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι επί χρόνια (δημοσιογράφους, βιβλιοπώλες, κριτικούς) και δεύτερον, τα επιχειρήματά μου για την υποστήριξη του έργου θα ήταν παραπάνω από τρωτά.

Σέβομαι απόλυτα το έργο κάθε ανθρώπου και καταλαβαίνω ότι τη στιγμή που θα έρθει να μου προτείνει συνεργασία, είναι έτοιμος να βγει στον έξω κόσμο ύστερα από μια μεγάλη περίοδο εσωστρέφειας. Καταλαβαίνω ότι ο κάθε δημιουργός κυοφόρησε για μέρες, μήνες, ίσως και χρόνια, το έργο του και τώρα που επιτέλους το φέρνει στο φως, θέλει να το

μοιραστεί, να το αναδείξει, θέλει απαντήσεις για ερωτήματα που έχει και σίγουρα θέλει κάποιον να τον οδηγήσει με σωστά βήματα προς την επιτυχία.

Αυτό ακριβώς έχω στο μυαλό μου όταν αναλαμβάνω την προώθηση μιας δουλειάς. Είμαι διαρκώς δίπλα τους απαντώντας, στηρίζοντας, ανοίγοντας δρόμους, προτείνοντας ιδέες και ψάχνοντας για τις καλύτερες λύσεις.

Η αγάπη, η υπομονή, η επιμονή, τα όνειρα και οι μικρές καθημερινές νίκες μέχρι την τελική κατάκτηση του στόχου είναι τα συστατικά που κάνουν τη δουλειά μου επιτυχημένη. Λατρεύω τους ανθρώπους και λατρεύω τη ζωή. Πιστεύω πως έχουμε γεννηθεί για να κάνει ο καθένας το δικό του ταξίδι. Εμένα, λοιπόν, το δικό μου προσωπικό ταξίδι αφορά σίγουρα τον άνθρωπο και πώς θα βοηθήσω τον πολιτισμό να πάει ένα βήμα πιο μπροστά.

Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με εμπιστευτήκατε αλλά και όσους θα με εμπιστευτείτε στο μέλλον.