Δημόσιες Σχέσεις, Είπαν για μας, Νέα

Θοδωρής Αναγνωστόπουλος – SciCo

“Ήσουν κορυφαία τόσο στην επικοινωνία όσο και στο ζήλο που έδειξες σε όλο το έργο. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος: συνεργαζόμαστε με δεκάδες εξωτερικούς συνεργάτες. Όλοι έρχονται, κάνουν τη δουλειά τους και μετά φεύγουν. Εσύ είσαι η μοναδική που όχι μόνο ζήτησες να έρθεις στην έναρξη αλλά ήρθες και έκατσες σχεδόν 1,5 ημέρα και παρακολούθησες ένα ένα τα δρώμενα.

Αυτό λέγεται… “method acting” στην υποκριτική και απο τους πρωτοπόρους ήταν ο Robert De Niro στο Ragging Bull του Scorsese,  όπου για να παίξει το ρόλο πηγε και πάχυνε 30 κιλά για να μπει μέσα στο πετσι και στο physique του boxer που ενσάρκωνε. Και βεβαίως πήρε το oscar του Α ανδρικου του 1980.

Well done λοιπόν, ο επαγγελματισμός σου είναι υποδειγματικός και σε ευχαριστούμε πολύ”.

Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Science engager, κοινωνικός επιχειρηματίας και public speaker. Σπούδασε Βιολογία και έχει διδακτορικό στη Γενετική από το Kings College London. Είναι Πρόεδρος και συνιδρυτής της Κοινωνικής Επιχείρησης SciCo, στόχος της οποίας είναι η προώθηση της επιστήμης μέσω καινοτόμων τρόπων στο ευρύ κοινό, ενώ έχει διεθνή δράση. Είναι, επίσης, ιδρυτής της εταιρίας Theta Communications, που εξειδικεύεται στη βιωματική εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού. Συνιδρυτής των Athens, Thessaloniki, PatrasThessaly και Mediterranean Science Festivals, του Mind the Lab, του διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος School Lab, του εκπαιδευτικού προγράμματος STEMpowering Youth και της ΜΚΟ Green Project.

Το 2012 εκπαιδεύτηκε από τον τέως Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore για θέματα κλιματικής αλλαγής και είναι πρεσβευτής του για το Climate Reality Project. Από το 2013 έως το 2017 ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων Ωνάση. Είναι ο πρώτος Έλληνας Fellow της Ashoka και το 2017 του απονεμήθηκε το British Council UK Alumni Social Impact Award. Από το 2021 ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των εξερευνητών του National Geographic. Επίσης, το Explores Club της Νέας Υόρκης τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τα «50 άτομα που αλλάζουν τον κόσμο» για το 2022. Ο Θοδωρής έχει ταξιδέψει σε 92 χώρες σε έξι ηπείρους.