Νέα

Είσαι το Σύμπαν: Το βιβλίο των Deepak Chopra-Μηνά Καφάτου

Η αράχνη ποτέ δεν πιάνεται στον ιστό της, πιάνει τις μύγες, δεν πιάνεται η ίδια. Ο άνθρωπος όμως πιάνεται στον «ιστό» που φτιάχνει ο νους του…

Ο συγγραφέας των παγκόσμιων best seller, γιατρός Deepak Chopra ενώνει τις δυνάμεις του με τον κορυφαίο κβαντικό φυσικό και κοσμολόγο δρ. Μηνά Καφάτο συνυπογράφοντας ένα πρωτοποριακό βιβλίο με τίτλο «Είσαι το Σύμπαν: Ανακάλυψε τον Συμπαντικό σου Εαυτό και Γιατί είναι Σημαντικό να το Κάνεις».

Σ’ αυτό υποστηρίζουν ότι πλέον η επιστήμη πρέπει να υιοθετήσει νέες μεθόδους προκειμένου ν’ απαντήσει σε μερικά βασικά ερωτήματα, όπως: Πώς είναι τόσο τέλεια συνταιριασμένα τα πάντα στο σύμπαν; Πώς άρχισε η ζωή και από πού προήλθε ο χρόνος;

Συγκεκριμένα, οι δύο ειδικοί αναλύουν εννέα ερωτήματα, τα οποία αποτελούν τους μεγαλύτερους και πιο πολύπλοκους γρίφους που αντιμετωπίζει σήμερα η επιστήμη. Στόχος τους, να στρέψουν τους προβολείς της προσοχής στην κρυμμένη μας σχέση με την πραγματικότητα.

Ταυτότητα βιβλίου
Τίτλος: Είσαι το Σύμπαν: Ανακάλυψε τον συμπαντικό σου εαυτό και γιατί είναι σημαντικό να το κάνεις
Συγγραφείς: Deepak Chopra, Μηνάς Καφάτος
Εκδόσεις: Ασημάκης
Σελίδες: 240
Μετάφραση:
Ρένα Καρακατσάνη

Φτάνοντας στο μέγιστο δυναμικό μας

Οι απαντήσεις που δίνει το βιβλίο «Είσαι το Σύμπαν: Ανακάλυψε τον Συμπαντικό σου Ευατό και Γιατί είναι Σημαντικό να το Κάνεις» παρουσιάζουν μια νέα τολμηρή κατανόηση του ποιοι είμαστε και πώς μπορούμε να φτάσουμε στο μέγιστο δυναμικό μας.
Ο Chopra και ο δρ. Καφάτος αποκαλύπτουν ένα μυστικό που κυριολεκτικά μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας: Κατοικούμε σ’ ένα ενσυνείδητο σύμπαν, ένα σύμπαν που αποκρίνεται στο πώς σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε. Και αυτό το ανθρώπινο σύμπαν είναι το αληθινό σύμπαν. Το μόνο που έχουμε.

Οι δύο υπογράφοντες υποστηρίζουν πως βρισκόμαστε σε μια στροφή προς μια νέα ιδεολογική δομή, η οποία είναι καθαρά προσωπική. Η πραγματικότητα στην οποία κατοικούμε θα είναι δική μας για να την ενστερνιστούμε ή να την αλλάξουμε.

Ένα βιβλίο χρήσιμο και επίκαιρο όσο ποτέ. Σε μια εποχή έντονης κρίσης και γενικευμένης ανασφάλειας, σε μια περίοδο που καλούμαστε να επαναξιολογήσουμε την έννοια του χρόνου, να επανεξετάσουμε τα δικά μας μικρά «μεγάλα», ν’ ανακαλύψουμε τις προσωπικές αλλά και τις κοσμογονικές αλήθειες που θα μας πάνε παρακάτω, η ιδέα της αυτοβελτίωσης και της εσωτερικής ισορροπίας κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδόσεις και το βιβλίο στο τηλέφωνο 6944756051 και στα:

www.yatu.gr

www.asimakisbooks.gr

www.greekta.gr

OI ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Deepac Chopra
Πιστοποιημένος ιατρός στην Παθολογία, την Ενδοκρινολογία και το Μεταβολισμό, Εταίρος του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών, μέλος του Συλλόγου Κλινικών Ενδοκρινολόγων και Κλινικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Πρωτοπόρος της εναλλακτικής ιατρικής και συγγραφέας best seller βιβλίων που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας των New York Times, ο Deepak Chopra είναι μια από τις επιδραστικότερες φυσιογνωμίες της εποχής μας.

Το περιοδικό Time τον έχει κατατάξει στις 100 προσωπικότητες-σύμβολα του αιώνα μας, ενώ ταυτόχρονα τον έχει χαρακτηρίσει ποιητή-προφήτη της εναλλακτικής ιατρικής. έχει συγγράψει 90 βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Τα best seller στη λίστα των New York Times περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα: «Είσαι το Σύμπαν», «Κβαντική Θεραπεία», «Αγέραστο Σώμα, Αθάνατο Πνεύμα»  και «Η Ψυχή της Ηγεσίας» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Π. Ασημάκης.

Δρ. Μηνάς Καφάτος
Γεννήθηκε στην Κρήτη, έφυγε για την Αμερική 18 χρονών και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Έλαβε Β.Α. στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο Cornell, Ph.D. στη Φυσική από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και το μεταδιδακτορικό του ήταν στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και την NASA.
Είναι καθηγητής στην έδρα Υπολογιστικής Φυσικής Fletcher Jones και διευθυντής του Κέντρου Μοντελοποίησης Γήινων Συστημάτων και Παρατηρήσεων του Πανεπιστημίου Chapman, εξέχων επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Περιβαλλοντικών Επιστημών και Οικολογικής Μηχανικής, καθώς και σύμβουλος στο ΒΚ21 Plus Eco-Leader του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Κορέας, συνεργαζόμενος ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος  Nalanda για Σπουδές και Έρευνες Συνειδητότητας.
Είναι κβαντικός φυσικός, κοσμολόγος, ερευνητής κλιματικών αλλαγών και εργάζεται επισταμένως στον τομέα της Συνειδητότητας. Έχει συγγράψει περισσότερα από 315 άρθρα και είναι συγγραφέας / επιμελητής 17 βιβλίων. Το Είσαι το Σύμπαν, που έχει συγγράψει από κοινού με τον Deepak Chopra, είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο του.