Νέα

«Μουσικής και αγάπης λόγου»

Μια φλογερή και τρυφερή παράσταση | 17/7 στις Σπέτσες

Μια μουσική παράσταση που υπογραμμίζει την ανδρεία, την τόλμη, αλλά και την αντίσταση των αγωνιστών του 1821. Τρυφερή και ξεσηκωτική, αναζωογονητική σαν αεράκι και φλογερή σαν την ίδια την επανάσταση.

«Μουσικής και αγάπης λόγου», σε μουσική διεύθυνση-ενορχήστρωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Δωδώνης, Θεόδωρου Λεμπέση.

Πρεμιέρα: 17 Ιουλίου, Σπέτσες.

 

Ο λόγος συναντά τις νότες για να διηγηθούν από κοινού μια ιστορία. Την ιστορία μας. Στην παράσταση «Μουσικής και αγάπης λόγου», η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή απαγγέλει αποσπάσματα από χαρακτηριστικά κείμενα της εθνεγερσίας, ενώ μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών και τραγουδιστών εκτελούν λυρικά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, Βυζαντινά κομμάτια και δημοτικά τραγούδια.

Ο κύριος Λεμπέσης σημειώνει σχετικά με τη φιλοσοφία πάνω στην οποία δομήθηκε αυτή η μουσική παράσταση: «Ο πνευματικός αγώνας του 1821 αποτελεί κορυφαία μνήμη του Έθνους όχι μόνο λόγω της ανδρείας, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας των αγωνιστών. Η μοναδικότητα της Επανάστασης του 1821 έγκειται στο γεγονός ότι εκεί έσμιξαν η πίστη με την παράδοση, τα άρματα με τα γράμματα και η μουσική με την ελπίδα».

Ταυτότητα μουσικής παράστασης

«Μουσικής και αγάπης λόγου»

Συντελεστές:

Λυρική τραγουδίστρια: Αγγελική Βαρδάκα

Χοράρχης –Πρωτοψάλτης: Χρήστος Βαττής

Αφηγήτρια – ηθοποιός: Παναγιώτα Βλαντή

Συνοδεύει: Ορχήστρα μουσικής δωματίου

Μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση μουσικών έργων: Θεόδωρος Λεμπέσης
Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Πού: Προαύλιο χώρο Αγίου Νικολάου Σπετσών
Πότε:
Σάββατο 17 Ιουλίου, στις 21:00

Είσοδος: Ελεύθερη. Κρατήσεις θέσεων στο email του Δήμου Σπετσών: spetses2021@gmail.com (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Επόμενες προγραμματισμένες στάσεις

  • 4 Σεπτεμβρίου, Δήμος Μάνδρας, θερινός κινηματογράφος ΑΣΤΡΟΝ, στις 20:30
  • 9 Σεπτεμβρίου, Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης, Βραδιές πολιτισμού 2021, Άλσος Βαρβαρέσου, στις 20:30