Νέα

Όλγα Φασόη – Nα είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να τον αγαπάτε!

Η θετική ενέργεια προσωποποιείται και μεταδίδεται!

Ο χώρος των ΜΜΕ από τον οποίο προέρχεται φαινόταν ανέκαθεν να της ταιριάζει γάντι. Όταν γνώρισα την Όλγα ήταν ένα δυναμικό, άμεσο, επικοινωνιακό πλάσμα έτοιμο να λύσει κάθε πρόβλημα, κάθε δυσκολία που θα προέκυπτε. Τα ίδια αυτά χαρακτηριστικά καθώς και το ανήσυχο πνεύμα της, την έκαναν να μην χάνει ευκαιρία να «γυμνάσει» το σώμα της και την ψυχή της με κάθε μέσο που προσφερόταν. Η ενασχόλησή της με το ρέικι, τη γιόγκα και άλλες εναλλακτικές μεθόδους την οδήγησε σταδιακά στη μέθοδο “Καθρέφτης του Σώματος”. Ήταν αυτό ακριβώς που αναζητούσε για να ησυχάσει. Τον τρόπο να προσφέρει και να μεταδίδει τη θετική της ενέργεια, να μοιράζεται τα δώρα που εκείνη έχει κερδίσει. Τι είναι αυτή η μέθοδος; Θα μας εξηγήσει η ίδια.

Τι είναι ο «Καθρέφτης του Σώματος» και πώς βρέθηκε στο δρόμο σου;

Η μέθοδος ονομάζεται «Καθρέφτης του Σώματος» κι αυτό σημαίνει ότι τα μέρη του σώματός μας που δεν λειτουργούν φυσιολογικά, καθρεφτίζουν τα μέρη της ζωής μας που δεν λειτουργούν φυσιολογικά. Όλα ξεκινούν από τη συνείδηση. Το σώμα μας αποτυπώνει τη συνειδητότητα. Η διαδικασία της ίασης περιλαμβάνει όχι μόνο τη λύση των εντάσεων στο σώμα αλλά και στην συνειδητότητά μας. Όταν λυθούν αυτές οι εντάσεις, ανακτάμε και τη φυσική ισορροπία μας. Στόχος της ίασης είναι η επιστροφή στην έμφυτη κατάσταση ισορροπίας, ευεξίας και ολότητας που έχει ο άνθρωπος. Ίσως πρέπει να σας εξηγήσω ότι η μέθοδος «δουλεύει» με τα τσάκρας, τα ενεργειακά μας κέντρα, τα οποία είναι εφτά και συνθέτουν τη συνείδησή μας, το ενεργειακό μας σύστημα.

H μέθοδος απλά με βρήκε, όπως όλα στη ζωή μου! Μου ζητήθηκε να δημοσιεύσω ένα άρθρο του ιδρυτή της μεθόδου ο «Καθρέφτης του Σώματος», Μartin Brofman. Το άρθρο είχε τίτλο «Όλα μπορούν να θεραπευτούν» όπως είναι και ο τίτλος ενός από τα βιβλία του. Εκείνη την περίοδο, οι εντάσεις ήταν έντονες στο σώμα μου και με ταλαιπωρούσαν. Επαγγελματικά και προσωπικά βίωνα ψυχοφθόρες καταστάσεις. Στην κούραση που ένιωθα συνέβαλε κι ένα  “χρόνιο” σύμπτωμα με το στομάχι μου. Η συμβατική ιατρική δεν με βοηθούσε να απαλλαγώ από αυτό παρά μόνο να το «ξεχνώ» για λίγες ώρες μέσα από τη φαρμακευτική αγωγή.

Όταν λοιπόν έμαθα για το εντατικό  workshop του Martin Brofman στην Ελλάδα δεν έχασα την ευκαιρία. Άλλωστε ακόμα και τότε θεωρούσα ότι όλα όσα συναντάμε στο δρόμο μας δεν είναι τυχαία.

Είδες αλλαγές στον εαυτό σου;

Αναγεννήθηκα! Έφυγαν όλες οι εντάσεις και επιτέλους αυτό το “χρόνιο” σύμπτωμα του στομάχου που με ταλαιπωρούσε, εξαφανίστηκε! Αυτό που άλλαξε, όμως, ουσιαστικά ήταν η συνειδητότητά μου. Κατάλαβα γιατί προκαλούσα, ναι, σωστά… προκαλούσα όλα αυτά τα συμπτώματα και δυσκολίες στον εαυτό μου. Για μένα αυτό το intensive workshop ήταν μεγάλο σχολείο. Αλλά τελικά το μεγαλύτερο σχολείο είναι η ίδια η ζωή μας όταν την αποκωδικοποιούμε, παρατηρούμε. Άρχισα λοιπόν να λειτουργώ πιο πολύ με την καρδιά παρά με το μυαλό με αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσω και να νιώσω την ανιδιοτελή αγάπη. Όλα όσα βίωσα δεν θα είχαν την ίδια αξία πλέον αν δεν τα μοιραζόμουνα με όλο το κόσμο!

Η λέξη «θεραπευτής» δεν είναι κατανοητή για όλους μας. Τι είναι ο «θεραπευτής»; Γιατρός;

Η ιατρική δεν μπορεί να αναιρεθεί και σαφώς είναι χρήσιμη, αλλά παράλληλά με αυτή χρειάζεται να «θεραπεύουμε» και την ψυχή μας.Θεραπευτής είναι εκείνος ο οποίος παρεμβαίνει ώστε να επέλθει ή θεραπεία και είναι σε θέση να βοηθήσει το άτομο που ζητά θεραπεία.

Θα μιλήσω για το πώς το βιώνω εγώ…

Αυτό που κάνω, όταν θεραπεύω κάποιον, είναι ότι μπαίνω σε έναν ενεργειακό διαλογισμό και μέσω αυτού ουσιαστικά μεταδίδω θεραπευτική ενέργεια αγάπης. Η ενέργεια που εισπράττω  κι εγώ μετά το τέλος της θεραπείας είναι απίστευτα δυνατή! Όταν παίρνω μέρος στα workshops μπορώ να πω ότι νιώθω πιο «γεμάτη» όταν δίνω «θεραπεία» παρά όταν «παίρνω». Κατάλαβα ότι είναι σημαντικότερο για μένα να δίνω θεραπεία, να βοηθώ.  Αυτό ήταν ένα δυνατό σημάδι για να συνειδητοποιήσω πόσο σημαντικό είναι για μένα να βοηθώ. Ωστόσο η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι το αποτέλεσμα  που βλέπω ή νιώθω μετά τη θεραπεία στον θεραπευόμενο. Είναι φορές που φωτίζεται όχι μόνο το πρόσωπο αλλά όλη η ύπαρξή του. Η μεταμόρφωση αυτή έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Το να είμαι θεραπεύτρια μου χαρίζει χαρά, ελευθερία, αισιοδοξία, μόνιμη επαφή στην ενέργεια της αγάπης, έντονα συναισθήματα και ένωση με τον θεραπευόμενο…

Επειδή όλα αυτά ακούγονται πολύ θεωρητικά, μπορείς να γίνεις πιο ξεκάθαρη, ίσως με κάποια παραδείγματα;

Αφού  παρακολούθησα όλα τα intensive workshops με τον Martin Brofman, πήρα την απαραίτητη πιστοποίηση ώστε να μπορώ να εξασκήσω τις θεραπευτικές μου ικανότητες και γνώσεις. Λειτουργώ ως θεραπεύτρια ήδη έναν χρόνο κι έχω βοηθήσει ανθρώπους που έπασχαν από κάθε είδους εντάσεις και μπλοκαρίσματα. Έχω δει σημαντικά αποτελέσματα σε προβλήματα δερματικά όπως ακμή, γυναικολογικά, αναπνευστικά, θυρεοειδή, κινητικά προβλήματα, κατάθλιψη, στομαχικά, χρόνιους πονοκεφάλους, πίεση, αϋπνίες, κρίσεις πανικού, απώλεια βάρους κα. Σε πολλές ανίατες ασθένειες μπορούμε να μειώσουμε τα συμπτώματα και να βελτιώσουμε τη ζωή του ασθενούς. Έχω βοηθήσει να βελτιωθούν περιπτώσεις αλτσχαϊμερ, σκλήρυνσης κατά πλάκας, ομιλίας από εγκεφαλική βλάβη, εξαφάνιση καλοήθους όγκου στο κεφάλι, γρηγορότερη αποκατάσταση σπασιμάτων, ραγισμάτων κ.α. Oλα μπορούν να θεραπευτούν!

Πώς ήταν η ζωή σου πριν γίνεις θεραπεύτρια και πώς είναι τώρα; 

Είναι όπως ακριβώς το ρώτησες. Η ζωή πριν και η ζωή μετά. Πριν ήμουν εγκλωβισμένη σε ένα λαβύρινθο, με πολλά ερωτηματικά, ανασφάλειες και προβληματισμούς. Ζούσα πάντα τη στιγμή αλλά με αυτοκαταστροφικές τάσεις, δεν αγαπούσα αρκετά τον εαυτό μου. Επαγγελματικά, ήμουν είτε εργοδότρια είτε αναλάμβανα θέσεις που είχαν πάντα υπεύθυνο ρόλο και απαιτούσαν πλήρη έλεγχο. Αυτοεγκλωβιζόμουν, έχανα τελικά μέσα από τον υπερβολικό έλεγχο κάθε ισορροπία και ένιωθα να χάνω όλη μου την ενέργεια.

Δεν παράτησα τη δουλειά μου στη διαφήμιση και την επικοινωνία. Όμως, την έχω θέσει σε άλλη πιο ισορροπημένη βάση. Πλέον τα επαγγελματικά project, τα διαχειρίζομαι με καθαρότητα, αυτοέλεγχο, και ξέροντας πώς να διαχειριστώ με τον καλύτερο τρόπο τον χρόνο μου.

Νιώθω πλήρης, ελεύθερη, υγιής, ευγνώμων, γεμάτη ενέργεια, με αγάπη για μένα, τη ζωή και τους συνανθρώπους μου. Ζω τη ζωή μου συνειδητά. Αυτοσκοπός μου είναι η συνεχόμενη αυτοβελτίωση, αυτοανάπτυξη και μετάδοση ενέργειας και αγάπης.

Ακούγεσαι αισιόδοξη και δυνατή, κόντρα στο γενικότερο κλίμα της εποχής. Η συλλογική μας κατάθλιψη δεν σε έχει αγγίξει;

Διανύουμε εποχή έντονων αλλαγών, ο κόσμος, όπως τον ξέραμε, αλλάζει. Αυτό μας βοηθά όλους να αναρωτηθούμε για τη ζωή μας, να «ψαχτούμε» λίγο περισσότερο. Τελικά, πιστεύω ότι γινόμαστε πιο ανοιχτοί κι αυτό είναι καλό κι αισιόδοξο. Προτείνω και προτρέπω τον καθένα ξεχωριστά να αφήσει στην άκρη την καχυποψία και τις φοβίες . Εμπιστευθείτε και αφήστε την καρδιά και τη διαίσθηση να σας οδηγήσει. Προσοχή στις σκέψεις σας, είναι πολύ δημιουργικές, προσπαθήστε μέσα από την αυτοπαρατήρηση να κάνετε θετικές σκέψεις. Να κάνετε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους και χαρούμενους, να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να τον αγαπάτε.. Μόνο έτσι θα αγαπήσετε και θα αγαπηθείτε πραγματικά. Απολαύστε, ζήστε και αγαπήστε ΤΩΡΑ!  Βρείτε την χαρά σε απλά πράγματα.

Όλγα Φασόη – Θεραπεύτρια

Μέθοδος «Καθρέφτης του Σώματος»

Τηλ. 6977818013

e-mail: olga.fasoi@gmail.com

facebook: Olga Fasoi

Skype: olga.fasoi

H συνέντευξη δόθηκε στη δημοσιογράφο Τάνια Μαρκουτσά και η φωτογράφηση έγινε από τον Μάνο Γαρυφάλλου.

Το επόμενο σεμινάριο του Martin Brofman θα πραγματοποιηθεί στις 6 με 10 Μαρτίου. Πληροφορίες, Βάσω Σωτηρίου, vasso_sotiriou@hotmail.com