Νέα

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δευτέρα 2/12 |Κύκλος ομιλιών για τις τοξικές σχέσεις από τις εκδόσεις Πορφύρα στη Νέα Ερυθραία

Η δεύτερη συνάντηση, με εισηγήτρια την κυρία Έφη Μαγουλά, Αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας, Ζεύγους και Οικογένειας στέφθηκε με επιτυχία. Η ειδικός μίλησε για την έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στους συντρόφους, με το κοινό να θέτει τις πολύ εύστοχες ερωτήσεις του.

Τη σκυτάλη παίρνει τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνοντας αυτό τον φθινοπωρινό κύκλο ομιλιών των Εκδόσεων Πορφύρα, η ψυχοθεραπεύτρια/ σύμβουλος οικογένειας, Όλγα Ψωμιάδη. Στην εισήγησή της με τίτλο: «Από την αγάπη για τον εαυτό, στην αγάπη για τον Άλλο- ένα ταξίδι εξέλιξης», η ειδικός θα μας εξηγήσει πώς μαθαίνουμε να σχετιζόμαστε με τους άλλους. Θα αναφερθεί, ακόμη, στη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στις δυσλειτουργίες των διαπροσωπικών μας σχέσεων με συγκεκριμένα πρότυπα δημιουργίας δεσμών που έχουμε αφομοιώσει ή στα οποία έχουμε παραμείνει στάσιμοι.

Μέσα από την τοποθέτησή της, αλλά και με τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, η κυρία Ψωμιάδη θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις, μεταξύ άλλων, στα παρακάτω ερωτήματα:

• Γιατί τόσο συχνά οι διαπροσωπικές μας σχέσεις δυσλειτουργούν;
• Τί συμβαίνει και οι σχέσεις μας δεν κρατάνε;
• Γιατί, ενώ επιθυμούμε τη συντροφικότητα, κάνουμε μόνο περιστασιακές σχέσεις;
• Πού οφείλεται η αύξηση της μοναξιάς;

Θυμίζουμε πως όλες οι ομιλίες είναι εμπνευσμένες από τα δύο βιβλία της Karyl Mc Bride «Υπάρχει χώρος για μένα» και «Χωρίς εσένα» που κυκλοφορούν στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Πορφύρα και εστιάζουν σε θέματα διαχείρισης, ανατροφής και απώλειας στο πλαίσιο ενός ναρκισσιστικού συναισθηματικού περιβάλλοντος.

Περίληψη εισήγησης
Σ’ ολόκληρη τη ζωή μας δοκιμάζουμε να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στην αγάπη για τον εαυτό μας και την αγάπη για τον Άλλο. Στους πρώτους μήνες μετά την γέννηση, «αναγνωρίζουμε» στο πρόσωπο του φροντιστή μας -συνήθως της μητέρας- την ύπαρξη του «σημαντικού άλλου». Πρόκειται για το πρώτο τραύμα στον βρεφικό ναρκισσισμό μας. Η παρουσία της μητέρας ενεργοποιεί την επιθετικότητα του βρέφους, μόνο και μόνο επειδή «τολμά» να είναι διαφορετική από εκείνο! Το μίσος για την ετερότητα προηγείται της αγάπης. Η εξελικτική πορεία μας από το μίσος στην επιθυμία και την αγάπη για τον Άλλο δημιουργεί το συναισθηματικό πεδίο, στο οποίο θα στηριχθούν όλες οι κατοπινές σχέσεις. Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις δυσλειτουργούν όταν, καθηλωμένοι στη ναρκισσιστική φάση της παιδικής ηλικίας, αναζητούμε στον Άλλον όχι τη διαφορετικότητα αλλά το οικείο και γνώριμο ή τον ίδιο μας τον εαυτό.

Βιογραφικό εισηγήτριας

Η Όλγα Ψωμιάδη είναι ψυχοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχολογία (MA Psychology) από το New York University (NYU) της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α., και εξειδίκευση στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία, ατομική, ομάδας, ζεύγους και οικογένειας, καθώς και στη συμβουλευτική γονέων.
Είναι Τακτικό Μέλος και Διδάσκουσα του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας και Οικογένειας (www.elekin.gr) και Ειδ. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Θεραπείας. Είναι, επίσης, Μέλος του International Association for Group Psychotherapy and Group Processes και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια στο μοντέλο Gordon Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα (Certified Trainer – Gordon Parent Effectiveness Training). Περισσότερες πληροφορίες για την ίδια μπορείτε να βρείτε στο: www.olgapsomiadi-psychotherapy.gr

Χρήσιμες πληροφορίες
Νέα σειρά φθινοπωρινών συναντήσεων από τις εκδόσεις Πορφύρα με αφορμή τα δύο βιβλία της Karyl Mc Bride που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα ελληνικά

Τρίτη και τελευταία συνάντηση: Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου
Θέμα:«Από την αγάπη για τον εαυτό, στην αγάπη για τον Άλλο- ένα ταξίδι εξέλιξης»
Εισηγητής: Όλγα Ψωμιάδη, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Οικογένειας
Πού: Βανίλια Γλυκοπωλείο-Καφέ, Αναξαγόρα 8, Νέα Ερυθραία
Ώρα διεξαγωγής: 17:30-19:30
Είσοδος: 6 € (με καφέ)
Κρατήσεις: Στο τηλέφωνο 210 6202900 (Βανίλια)
Πληροφορίες: 2130 291224 (Εκδόσεις Πορφύρα)

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία της Karyl Mc Bride ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Δείτε όλες τις κυκλοφορίες των εκδόσεων Πορφύρα ΕΔΩ.