Νέα

Μαθήματα γιόγκα για παιδιά

Από το 1979 έως και σήμερα η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Καφέ Σχολειό μένει πιστή στο στόχο και το όραμά της: Να διευκολύνει τον άνθρωπο να λειτουργεί ευτυχισμένος, χρησιμοποιώντας το σύνολο του δυναμικού του. Γι’ αυτό και εστιάζει στα τρία του επίπεδα-σωματικό, ψυχοδιανοητικό και πνευματικό. Ο εμπνευστής και ιδρυτής του, Κώστας Φωτεινός το ονόμασε έτσι επειδή (σ’ ένα Καφέ) ανταλλάσουν απόψεις χαλαρά, χωρίς φόβο αλλά με πάθος και ταυτόχρονα μαθαίνουν (Σχολειό). Η μέθοδός του εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ με θαυμαστά αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο πως στη συνέχεια λειτούργησαν εργαστήρια “Café Ecole” σε πολλά πανεπιστήμια, ανάμεσά τους και του Μπέρκλεϋ (Η.Π.Α.).

4

Εδώ, λοιπόν, δεν θα αφεθείτε στα χέρια κάποιου γκουρού, κάποιου αλάνθαστου μέντορα. Άλλωστε, βασική αρχή του Καφέ Σχολειού είναι πως δεν υπάρχει ένα μοντέλο «καλής ζωής», το καλύτερο μοντέλο για τον καθένα είναι το δικό του. Τι μπορείτε, όμως, να κάνετε στο Καφέ Σχολειό; Να συμμετάσχετε σε εργαστήρια Αυτογνωσίας και Αυτοπραγμάτωσης, σε σεμινάρια που καλύπτουν όλο το φάσμα της ζωής μας. Αλλά και να γραφτείτε στα μαθήματα Γιόγκα των Ιμαλαΐων (Himalayan Yoga), η οποία συνδυάζει πολλά είδη της πανάρχαιας πρακτικής, με στόχο την εκγύμναση αλλά και την αφύπνιση της φλόγας μέσα σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Και επειδή όσο πιο μικροί ασχοληθούμε με την άσκηση και τον εαυτό μας, τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη, στο Καφέ Σχολειό πραγματοποιούνται μαθήματα γιόγκα που απευθύνονται εκτός από ενήλικες και εγκύους, και σε παιδιά.

P6170387

Αυστηρά για ανηλίκους
Όσο πιο νωρίς ξεκινήσει κανείς γιόγκα, τόσο μεγαλύτερο κέρδος θα έχει. Γιατί όμως να φορτώσει ένας γονιός το ήδη βαρύ πρόγραμμα του παιδιού του με μια ακόμη δραστηριότητα; Οι λόγοι είναι πολλοί. Αρχικά, μέσω της γιόγκα καθιερώνεται μια συνήθεια που προσφέρει χαρά, αυξάνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Οι ασκήσεις προσφέρονται ιδιαίτερα για τα παιδιά, καθώς μιμούνται τη φύση, τα ζώα, ιδιότητες ανθρώπινες. Και επειδή η γιόγκα δεν αφορά μόνο το σώμα, αλλά και τον τρόπο ζωής, μέσω αυτής μπαίνουν οι βάσεις για μελλοντικούς ενήλικες με ηθικές αξίες. Τα παιδιά αισθάνονται πως ανήκουν σε μια ομάδα, σε μια μεγάλη αγκαλιά, λειτουργούν συλλογικά. Άλλωστε, Γιόγκα σημαίνει ενώνω.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά από 6 έως 10 ετών, πραγματοποιούνται δύο Σάββατα το μήνα, ενώ η προτεινόμενη δωρεά είναι 10 € η κάθε συνάντηση.

122

Συνάντηση γνωριμίας
Το Καφέ Σχολειό ξεκινά τη σεζόν ανανεωμένο και σε καινούριο χώρο στο Χαλάνδρι (Θεσσαλονίκης 12). Σας προσκαλεί, λοιπόν, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου από τις 17:00 έως και τις 22:00 να γνωρίσετε όλα τα καινούρια προγράμματα και τις δράσεις του. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210 8670424, 6937122768.

Το πρόγραμμα Οκτωβρίου (συνοπτικά)
Δευτέρα: 18:30-20:00, Γιόγκα ενηλίκων
Τρίτη: 18:00-20:30, Εργαστήριο Αυτοπραγμάτωσης
Τετάρτη: 18:30-20:00, Γιόγκα ενηλίκων
Πέμπτη: 18:30-20:00, Γιόγκα, Αναπνοή, Διαλογισμός και 
20:00-23:00, Ανάγνωση κειμένων, συζήτηση, ελαφρύ βραδινό, παγκόσμιος διαλογισμός στην Πανσέληνο 
Σάββατο (7 και 21 Οκτωβρίου): 11:00-13:00, Γιόγκα για παιδιά 6 έως 10 ετών
Κυριακή 22 Οκτωβρίου: 17:00-21:00 , Εργαστήριο Αυτογνωσίας

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις ιδιωτικές συνεδρίες που πραγματοποιούνται, για τα εργαστήρια που γίνονται στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την ιστορία του Καφέ Σχολειό, κάνοντας κλικ εδώ.

image
yoga logo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *