Νέα

Μουσικά σύνολα Ιέραξ: Πρόσκληση σε ονειρική σύμπραξη, 9/11 στο Giocondart

Κάθε βράδυ, όταν το σώμα και το πνεύμα χαλαρώνει κάνουμε ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα: Ονειρευόμαστε. Εργάζεται για εμάς το υποσυνείδητο. Αυτό δημιουργεί τις εικόνες, τους ήχους… Είναι μια υπόθεση καθαρά προσωπική. Πόσο συχνά, όμως, αφήνουμε τον εαυτό μας να ονειρευτεί με τα μάτια ανοιχτά; Και πόσο συχνά προσκαλούμε τους αγαπημένους μας να ονειρευτούμε μαζί; Μήπως έχουμε ξεχάσει ότι το όνειρο θέλει παρέα και πως αυτό που σήμερα είναι όνειρο μπορεί να αποδειχθεί η αυριανή μας πραγματικότητα;
Ο μουσικός, συνθέτης και ιδρυτής των συνόλων Ιέραξ Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος έρχεται να μας θυμίσει τη συλλογική αξία του ονείρου μέσα από τη συναυλία με τίτλο «Η Τέχνη του Ονειρέματος» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στον φιλόξενο χώρο του GiocondArt Café.

Σ’ αυτή την τόσο ξεχωριστή βραδιά, η μουσική θα έχει φυσικά τον πρώτο λόγο, καθώς τα σύνολα Ιέραξ θα ερμηνεύσουν μελωδίες τόσο του Σωτήρη-Νίκολα Κάσσου, όσο και άλλων διεθνώς αναγνωρισμένων συνθετών, όμως θα έχουν το δικό τους ξεχωριστό ρόλο, τόσο η ζωγραφική, όσο και η αφήγηση. Η συναυλία θα ανοίξει με ένα εξαιρετικό κείμενο της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου, ενώ οι μελωδίες θα «συνομιλούν» με το έργο “Black Head” του ζωγράφου Αντώνη Γιακουμάκη.

Ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος σημειώνει γι’ αυτή τη βραδιά: «Η Τέχνη του Ονειρέματος είναι πανάρχαια. Ονειρευόμαστε άραγε μόνοι; Όσοι καλά γνωρίζουν λένε πως συμβαίνει το αντίθετο. Τα όνειρα είναι ένα δρώμενο, όπως και η μουσική. Συμμετέχουμε σε αυτό, ατομικά και συλλογικά. Η τέχνη εν γένει μοιράζεται με το ονείρεμα τα ίδια αρχέτυπα, τα ίδια συναισθήματα, τον ίδιο σκοπό. Και αυτός ο τελικός σκοπός δεν είναι άλλος από την αφύπνιση».

3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Η Τέχνη του Ονειρέματος
Πότε: Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 20:30
Πού: GiocondArt Café, Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άνω Ιλίσια, τηλ.: 215 5014291
Είσοδος: € 5
Μουσικά Σύνολα Ιέραξ:
1ο Βιολί: Ίωνας Κουρμπανάς
2ο Βιολί: Κώστας Κακάβας
Τσέλο: Κλεοπάτρα Δαρδάλη
Πιάνο, άρπα, πνευστά, σύνθεση: Σωτήρης Ν. Κάσσος

Εικαστική συμμετοχή: Αντώνης Γιακουμάκης (Ζωγράφος)
Απαγγελία εισαγωγής: Βασίλης Γαρυφαλλάκης (Ζωγράφος)
Κείμενο εισαγωγής: Δόμνα Χανουμίδου (Θεωρητικός Τέχνης)

kassos4

Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος, Συνθέτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *