Νέα

Νέα Υόρκη – Ελλάδα: Τα “Άδεια δωμάτια” μένουν πάντα άδεια;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Χρήστος Τερζίδης πιθανότατα σας είναι ήδη γνωστός!

Ξεκίνησε με τη δημοσιογραφία ασχολούμενος με το μουσικό ρεπορτάζ. Στη συνέχεια πέρασε στο μάνατζμεντ καλλιτεχνών όπως ο Δημήτρης Πουλικάκος, οι Going through, NEBMA και πολλοί άλλοι ακόμη. Αυτή τη στιγμή τον βρίσκουμε να μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Νέας Υόρκης και Ελλάδαςεπιδιώκοντας να κατακτήσει και τον διεθνή μουσικό χώρο.
Δεν θα ήταν υπερβολικό, εκ μέρους μου, αν έλεγα ότι οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό και πως ο Χρήστος είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα αυτού. Τέλος, να σημειώσω πως είναι από τους λίγους Έλληνες που έχουν μόνιμη στήλη στην παγκόσμια έκδοση της Huffington post. 
Κι όλα αυτά, συνοδεύουν τη συγγραφική του ιδιότητα. Σας παρουσιάζουμε το τέταρτό του βιβλίο, Άδεια δωμάτια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΡΖΙΔΗΣ – ΑΔΕΙΑ ΔΩΜΑΤΙΑ. 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μια ιστορία για όσους παλεύουν ενάντια στην εικόνα που έχουν πλάσει οι άλλοι γι’ αυτούς.

Ένας επιτυχημένος Έλληνας δημοσιογράφος, που φιλοδοξεί να γίνει συγγραφέας, αποφασίζει να κυνηγήσει τ’ όνειρό του στην Αμερική. Μια απρόσμενη είδηση, η αυτοκτονία του μεγάλου του αδελφού, πυροδοτεί μέσα του ένα κύμα από ερωτηματικά και αναμνήσεις και του προσφέρει τελικά την «πρώτη ύλη» για το πρώτο του μυθιστόρημα.
Ένα ταξίδι αυτογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Νέας Υόρκης από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 ως τις μέρες μας. Η Ελλάδα μιας άλλης εποχής, τα underground μπαράκια της Θεσσαλονίκης, οι κοσμικές παραλίες της Μυκόνου, οι celebrities στην Αθήνα, και η Νέα Υόρκη των γρήγορων ρυθμών και των εύκολων συναισθημάτων. Μια ιστορία για όσους παλεύουν ενάντια στην εικόνα που έχουν πλάσει οι άλλοι γι’ αυτούς.

Ποιος εαυτός μας είναι τελικά ο αληθινός; Αυτός που έχουν πλάσει οι άλλοι για εμάς; Και πότε βρισκόμαστε αληθινά αντιμέτωποι με τον εαυτό μας, τα συναισθήματα και τις επιλογές μας; Ερωτήσεις που βασανίζουν και απαντήσεις που λυτρώνουν.

Βιογραφικό:
Γεννημένος στην Κολωνία αλλά μεγαλωμένος στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης ο Χρήστος Τερζίδης ξεκίνησε την καριέρα του από το χώρο της δημοσιογραφίας ασχολούμενος με το μουσικό ρεπορτάζ. Τον Σεπτέμβριο του 1991 εξέδωσε το πρώτο free press που κυκλοφόρησε σε πανελλαδικό επίπεδο, το In Rock. Η αγάπη του για τη μουσική αλλά και η επιτυχία μουσικών διοργανώσεων που ανέλαβε τον οδήγησε σύντομα στο μουσικό μάνατζεμεντ συνδέοντας το όνομα του με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής hip hop και ροκ σκηνής όπως ο Δημήτρης Πουλικάκος, οι Goin’ Through, οι ΝΕΒΜΑ, οι Professional Sinnerz, ο STAN και οι My Excuse. Από το 2010 επέκτεινε την επαγγελματική του δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη με τη συνεταιρική σύσταση της Terret Entertainment.
Έχει εκδώσει συνολικά τρία βιβλία Το Hip-Hop Δεν Σταματά (2003), …Και Το Τέλος Πάντα Κοντά (2009), Bright Nights (2010). Τα Άδεια Δωμάτια είναι το τέταρτο βιβλίο του. Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα: www.christosterzides.com
Tον τελευταίο χρόνο αρθρογραφεί και στην Αμερική, για τη Huffington Post.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *