Νέα

Το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τους Πράκτορες του πλανήτη στις 26 Ιουνίου

Οι Πράκτορες του Πλανήτη, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση των παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη θα βρίσκεται την Κυριακή, 26 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού- Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με τρία εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στόχος της, να ευαισθητοποιήσει αλλά και να αφυπνίσει τα παιδιά σε περιβαλλοντικά θέματα, μέσα από ευρηματικές και διασκεδαστικές άκρως απόρρητες μυστικές αποστολές. Οι τρεις εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο, του τετραήμερου προγράμματος εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο.

04879 03-proxeiro

Πού: Κέντρο Πολιτισμού- Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα Τόποι συνάντησης: Λαβύρινθος, Μουσικός Κήπος, Προαύλιο Κέντρου Επισκεπτών Πότε: Κυριακή 26 Ιουνίου, 10:30-13:30. Διάρκεια: 30’. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 6 προγράμματα για κάθε αποστολή. Είσοδος: Ελεύθερη Αριθμός συμμετεχόντων: 20-25 άτομα ανά πρόγραμμα Για παιδιά 7-9 και 10-12.

Οι αποστολές αναλυτικά “Αποστολή: Καταπολεμήστε τον Πουφ” Μέσα από την αποστολή “Καταπολεμήστε τον Πουφ” τα παιδιά εκπαιδεύονται στην εξοικονόμηση ενέργειας, μαθαίνοντας τρόπους ώστε να μη σπαταλάμε ενέργεια και να την εξοικονομούμε στην καθημερινή μας ζωή. Η συγκεκριμένη αποστολή είναι εμπνευσμένη από το καινούριο βιβλίο της ιδρύτριας της ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη Ελένης Ανδρεάδη με τίτλο Πράκτορες του Πλανήτη: Η Εκδίκηση του Πουφ (εκδ. Μεταίχμιο). Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Λαβύρινθου.

“Αποστολή: Σώστε το Πάρκο” Στην αποστολή “Σώστε το Πάρκο” τα παιδιά μαθαίνουν για τους κινδύνους που απειλούν το αστικό πράσινο και αποκαλύπτουν τρόπους για να προστατέψουν τα πάρκα του πλανήτη. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στον Μουσικό Κήπο.

Αποστολή: “Στα Ίχνη μιας Σταγόνας” Η αποστολή “Στα Ίχνη μιας Σταγόνας” μαθαίνει στα παιδιά την αξία των υδάτινων αποθεμάτων και τους κινδύνους που τα απειλούν, γνωρίζοντας πώς μπορούν να προστατέψουν τους υδάτινους πόρους από την οικιακή ρύπανση. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Προαύλιο του Κέντρου Επισκεπτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *