Νέα

«Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο»: Παρουσίαση βιβλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Οι Εκδόσεις Τσιγαρίδα σας προσκαλούν την Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 19:30 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο στην παρουσίαση του βιβλίου του Κρίστιαν Μπρέσνεφ με τίτλο «Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο».

spiti zwgrafou low

Παράλληλα, θα εγκαινιαστεί η έκθεση εικαστικών του Κρίστιαν Μπρέσνεφ, η οποία περιλαμβάνει έργα που εμπνεύστηκε στη Σίφνο, ενώ στην ίδια εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και τα έργα του δημιουργού.

Paintings from Christian Peltenburg Brechneff-in euros
Paintings from Christian Peltenburg Brechneff-in euros3
Paintings from Christian Peltenburg Brechneff-in euros4

Στην αυτοβιογραφία «Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο», ο Κρίστιαν Μπρέσνεφ μοιράζεται με τον αναγνώστη τις κωμικές αλλά και τις συγκινητικές αναμνήσεις του από τη Σίφνο, το νησί που αποτέλεσε τη μούσα του για περισσότερο από τριάντα χρόνια.

O συγγραφέας μιλά για τη σχέση του με τους συγχωριανούς του, για το σπίτι που αγόρασε στα Εξάμπελα, όταν νεαρός τότε ζωγράφος έψαχνε για έμπνευση, για έναν ήρεμο τόπο όπου απερίσπαστος θα μπορούσε να αποσυρθεί και να δουλέψει.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ.:

Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Ελένη Μαχαιρά-Οντόνι, μεταφράστρια του βιβλίου.
O Κρίστιαν Μπρέσνεφ, συγγραφέας του βιβλίου και ζωγράφος.

Θα ακολουθήσει η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Κρίστιαν Μπρέσνεφ, διάρκειας 50’. Τα γυρίσματα έγιναν σε όλες τις τοποθεσίες και τα μέρη, στα οποία έχει εργαστεί κατά καιρούς ο ζωγράφος. Ανάμεσά τους – φυσικά, και η Σίφνος. Τη σκηνοθεσία και την παραγωγή υπογράφει ο Mike Magee (Magee Productions, Ζυρίχη).

Την ίδια μέρα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου θα εγκαινιαστεί και έκθεση ζωγραφικής με τριάντα έργα του Κρίστιαν Μπρέσνεφ, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν στη Σίφνο από το 1972 έως και το 2000.

Info: Τρίτη, 17 Μαΐου, στις 19:30, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, 175 64 (Είσοδος από Πεντέλης 11).
Διάρκεια έκθεσης εικαστικών: 17 Μαΐου έως και 16 Ιουνίου. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα και Τρίτη: 10:00-14:00, Τετάρτη έως Κυριακή 10:00-21:00 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες).

DSC 0412

Βιογραφικό
Ο Κρίστιαν Μπρέσνεφ γεννήθηκε στο Βελγικό Κονγκό το 1950 και σπούδασε στην Ελβετία και την Αμερική. Πήρε το master του το 1975 από τo Royal College of Art του Λονδίνου. Έχει κάνει εκθέσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ, ενώ έργα του βρίσκονται μεταξύ άλλων στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης και την Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας. Είναι κάτοχος πολλών βραβείων, ενώ εκτός από το συγκεκριμένο, έχει γράψει επίσης και το Homage: Encounters with the East, ένα βιβλίο με ταξιδιωτικά σχέδια (έκδοση του 2007). Σήμερα ζει και εργάζεται στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του www.christianbrechneff.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *