Νέα

Αν είσαι θεατρόφιλος τότε… SAY YES

«Το αρχαίο θέατρο όπως το βλέπουμε και το αισθανόμαστε σήμερα, για τον άνθρωπο που ζει σήμερα, αυτό είναι το μέλημά μας»
Κάρολος Κουν

Το SAY YES, η πιο δραστήρια ομάδα της πόλης έχει σχεδιάσει μια εξαιρετική εκδήλωση για όλους εκείνους που λατρεύουν το θέατρο. Αν ανήκετε σ’ αυτούς που μετρούσατε τις μέρες μέχρι να δημοσιευτεί το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Αν καταστρώνεται ολόκληρο σχέδιο για να δείτε πόσες και ποιες παραστάσεις θα παρακολουθήσετε το καλοκαίρι, τότε ναι, σίγουρα αυτή η συνάντηση σας αφορά.

Το ραντεβού θα δοθεί το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας και ο στόχος θα είναι η καλύτερη γνωριμία με το αρχαίο δράμα καθώς και με τις παραστάσεις του φετινού Φεστιβάλ. Αρωγός σ’ αυτή τη συνάντηση θα είναι η Δρ. Ελένη Γκίνη, καθηγήτρια Θεατρολογίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και δραματολόγος, συνεργάτης σε πολλές σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα.

Η ειδικός, από την μεριά του θεατή αυτή τη φορά, θα ενορχηστρώσει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τις εξής κεντρικές θεματικές και ερωτήματα:

– Αν και γιατί το αρχαίο δράμα μας αφορά σήμερα. Πώς δηλαδή έργα γραμμένα σε μια τόσο μακρινή εποχή μπορούν να έχουν σχέση με το δικό μας εδώ και τώρα.
– Κλασική vs μοντέρνα φόρμα. Η αυθεντική εμπειρία ή μια εναλλακτική, εκσυγχρονισμένη προσέγγιση αποκαλύπτει στο θεατή την διαχρονική αξία ενός έργου;

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, η κυρία Γκίνη θα μας «ξεναγήσει» στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, επισημαίνοντας ποιες είναι-κατά τα φαινόμενα- οι πιο αξιόλογες παραστάσεις, τόσο σε σχέση με τη θεματική, όσο και υπό το πρίσμα των συντελεστών.

Τέλος, όλη η ομάδα θα επιλέξει μια παράσταση από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου, βάζοντας τις βάσεις για την καλοκαιρινή εξόρμηση του SAY YES στο αρχαίο αργολικό θέατρο.

Save the date and… SAY YES: «Το Αρχαίο Δράμα από τη Θέση του Θεατή», Τετάρτη 8 Μαΐου, 19:00-21:00 στον privé χώρο του café-bar Black Duck. Είτε στο χειμερινό (Χ. Λαδά 9Α) ή δίπλα στο καλοκαιρινό (Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7). Θα εξαρτηθεί από τον καιρό που ακόμη δεν λέει ν’ αποφασίσει. Και τα δύο, ωστόσο, βρίσκονται δίπλα στο σταθμό του μετρό «Πανεπιστήμιο», ενώ διαθέτουν τουαλέτα και μπάρα στην είσοδο για ΑΜΕΑ. Περιορισμένες θέσεις. Δηλώσεις συμμετοχής έως και 4 Μαΐου.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση ΕΔΩ.

Κριτική συμμετέχοντος
“Ξεκολλάμε από τη ρουτίνα, μαθαίνουμε καινούργια άλλα πράγματα, βλέπουμε φίλους, γνωρίζουμε νέα μέρη, κόσμο διαφορετικό που δεν θα γνωρίζαμε στα μέρη που ήδη κυκλοφορούμε ή στις δουλειές μας. Είμαστε χαρούμενοι. Και πριν και κατά τη διάρκεια της αναμονής (φοβερή παρηγοριά στα ζόρια της καθημερινότητας να έχεις κάτι ωραίο να περιμένεις) και μετά (super after effect). Τι ωραία. Ευχαριστούμε πολύ.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *