Νέα

Μια νέα συνεργασία με έναν Έλληνα που διαπρέπει στο εξωτερικό!

 

 

Δρ. Φαίδων Lindberg – Χατζηπαναγιώτου

 

O διεθνώς αναγνωρισμένος παθολόγος-διαβητολόγος και ειδικός σε θέματα διατροφής δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1985. Έναν χρόνο αργότερα βρέθηκε στη Νορβηγία για μεταπτυχιακές σπουδές, πανω σε θέματα μεταβολισμού, διαβήτη και ινσουλινοαντίστασης. Εργάστηκε στο Ορμονολογικό Εργαστήριο και Τμήμα Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Aker στο Όσλο, όπως και στο νοσοκομείο Lovisenberg. Έκτοτε κατοικεί μόνιμα στο Όσλο – με ένα διετές διάλειμμα (1996 – 1998), οπότε και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.

 Έχει σημαντικό ερευνητικό και κλινικό έργο, κυρίως σε θέματα παχυσαρκίας, διαβήτη και ορμονικών διαταραχών. Ίδρυσε και διευθύνει τέσσερα υπερσύγχρονα ιατρικά κέντρα μεταβολισμού στη Νορβηγία που ασχολούνται με νοσήματα που οφείλονται κυρίως σε προβληματικό τρόπο ζωής, όπως ο διαβήτης τύπου ΙΙ, η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η δυσλιπιδαιμία,η  υπέρταση, οι χρόνιες φλεγμονοπάθειες κλπ. Στα κέντρα αυτά η κύρια αντιμετώπιση γίνεται με διατροφή, άσκηση, ψυχολογική υποστήριξη, αντιμετώπιση χρόνιου άγχους και μόνο δευτερευόντως,  με φαρμακευτική αγωγή. Έχουν βοηθηθεί πάνω από 12.000 ασθενείς. Επίσης, έχει αναπτύξει μια σειρά σεμιναρίων που βασίζονται σε διατροφή-άσκηση-υγεία μέσω ειδικών εκπαιδευτών.

Εμφανίζεται συχνά στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και αρθρογραφεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες.

Από το 2000 ο δρ Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου έχει γράψει 15 βιβλία με θέμα τη διατροφή, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και έχουν κυκλοφορήσει σε 20 χώρες και 5 ηπείρους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας!

Επίσης, μιλάει 9 γλώσσες.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ: www.drlindberg.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *